Vyhľadávanie:

Pri "trojke" pribudli parkovacie miesta

Pri "trojke" pribudli parkovacie miesta

Pre motoristov máme dobrú správu. Pri vrátnici č. 3 pribudli parkovacie miesta. Prvé autá stáli na nových odstavných plochách 20. augusta 2014. "Nové odstavné plochy vznikli úpravou priestoru v blízkosti administratívnej budovy OBAL-SERVISU," informoval riaditeľ pre realizáciu stavieb a hospodársku správu útvaru generálneho manažéra pre inžinierske činnosti USSE Igor Bazár. "Odkrojili sme časť z jestvujúcej betónovej plochy, ktorú sme od územia firmy oddelili plotom a na vzniknutom voľnom priestranstve sme vytvorili dvadsaťjeden nových parkovacích miest. Bol to najrýchlejší a najjednoduchší spôsob, ako aspoň čiastočne eliminovať nepriaznivú situáciu s parkovaním pri vrátnici č. 3."

Tlak na parkovacie miesta sa neustále zvyšuje. Osobné motorové vozidlá využíva na prepravu do a zo zamestnania čoraz viac železiarov, pracovníkov dodávateľských firiem a návštevníkov podniku či zdravotníckeho zariadenia vo vstupnom areáli. Aká je perspektíva ich ďalšej výstavby? "Vybudovať nové parkoviská, ktoré musia spĺňať aj prísne ekologické kritériá, je finančne nákladné. Projektanti preto pracujú vždy s viacerými alternatívami ako situáciu riešiť," uviedol I. Bazár. "Pre bránu č. 3 máme napríklad spracované dva varianty rozšírenia parkoviska, a to o päťdesiat alebo o sto miest. O tomto projekte už túto jeseň bude rokovať rada riaditeľov, ak by ho odsúhlasili, výstavba by sa mohla realizovať na budúci rok."

A aká je situácia pri ostatných vstupoch do firmy? Už niekoľko rokov je hotový projekt pre parkovisko s deväťdesiatimi šiestimi miestami v blízkosti brány č. 4, kde treba ukončiť povoľovací proces od štátnych orgánov. Odstavná plocha pri bráne č. 1 požiadavkám motoristov vyhovuje. O prípadnom rozšírení parkoviska pri bráne č. 2 sa nateraz neuvažuje.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...