Vyhľadávanie:

Pribudne squash alebo bowling?

Pribudne squash alebo bowling?

Letná olympiáda zamestnancov U. S. Steel Košice 3. - 4. septembra 2004

Caban

Už po štrnástykrát sa bude v dňoch 3. a 4. septembra 2004 konať Letná olympiáda zamestnancov U. S. Steel Košice. Každým rokom robia organizátori športové súťaže atraktívnejšie a príťažlivejšie a pre olympionikov nečakane vždy pripravia nejaké milé prekvapenia. O tom, o aké zmeny a aktivity v tomto ročníku ide, sme hovorili s predsedom organizačného výboru Jánom Cabanom (na snímke):

Ešte v roku 1990 sme sa vrátili k športovým aktivitám z bývalej éry VSŽ a športovými hrami Industrie sme nadviazali na letné olympiády pracujúcich. Vtedy sa súťažilo v úplne iných športových disciplínach - v cezpoľnom behu, v skoku do diaľky, v streľbe zo vzduchovky, hode granátom, skoku z miesta. Zápolili nielen dospelí, ale aj deti. Boli to vlastne návraty k prírode, na ktoré sú celkom príjemné spomienky. Nároky na zdravé súťaženie však rástli, preto aj z roka na rok pribúdali nové športové odvetvia. A ešte stále pribúdajú.

· Môžu teda naši športovci očakávať nejaké ďalšie prekvapenie?
V posledných ročníkoch sme k tradičným športom v malom futbale, volejbale, nohejbale, stolnom tenise a kolkoch postupne pribrali softbal, beh na 10 km, preteky v cyklistike a tenisovú súťaž v štvorhre. Vlaňajší mimoriadny záujem o tenis jednoznačne potvrdil, že sa uberáme správnym smerom. Zatiaľ sme odmietli ponuku zaradiť medzi športy našej olympiády plážový volejbal a dáme zrejme prednosť jednému z dvoch nových športov, ktorý si naši mladší zamestnanci obľúbili, a to squashu alebo bowlingu.

· Zmení sa niečo počas sprievodných akcií olympiády?
Keď sme s novou koncepciou letnej olympiády v roku 1990 začínali, náš ceremoniál bol veľmi skromný, krátky. Nástup, príhovor a rozchod. Postupne sme prešli na kultúrnejší ceremoniál, do programu sme zaradili vztyčovanie vlajok, olympijský sľub pretekárov, zapálenie ohňa i kultúrne vystúpenie pozvaných súborov. Začínali sme s folklórom v podaní členov súboru Jahodná, potom sme priniesli ukážky country tancov a vlani sa nám predstavili tanečníci s írskymi tancami. V uplynulom roku sme v rámci otváracieho ceremoniálu "obliekli" všetkých účastníkov do jednotných tričiek a celý priestor oživili balónmi. V tomto roku pripravujeme tiež niečo nové, ale réžia i program slávnostného otváracieho I záverečného ceremoniálu sa ešte len tvoria.

· Je možné si uplynulé olympiády pozrieť na videu, alebo mate z týchto podujatí nejaký archív?
Aj na to sme postupne mysleli. Najprv sme naše zimné i letné olympiády zdokumentovali len fotograficky a máme zo všetkých ročníkov fotoalbumy. V posledných rokoch sme športové súťaže, či v zime alebo v lete, natočili aj na video.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...