Vyhľadávanie:

Príde aj Hrbatý

Príde aj Hrbatý

Ako sme už avizovali, v dňoch 11. - 16. júna 2012 sa na dvorcoch tenisového areálu na Aničke bude konať jubilejný 10. ročník tenisového challengerového ATP turnaja mužov Košice Open 2012. V Košiciach by sa malo predstaviť osem niekdajších hráčov najlepšej svetovej stovky, medzi ktorými nebude chýbať dlhoročný bývalý úspešný slovenský reprezentant Dominik Hrbatý, kedysi dvanásty tenista sveta. Okrem neho sú medzi prihlásenými z bývalých "stovkárov" rebríčka ATP Francúzi Marc Gicquel a Josselin Ouanna, českí tenisti Ivo Minář a Ján Hájek, Iván Navarro zo Španielska, Rakúšan Andreas Haider-Maurer i vlaňajší víťaz Simon Greul z Nemecka.

Organizátori udelili štyri voľné karty do hlavnej súťaže. Okrem Hrbatého ju dostali slovenskí tenisti Miloslav Mečíř mladší, Patrik Fabian a vlaňajšia svetová juniorská jednotka Čech Jiří Veselý. Turnaj s dotáciou 30 tisíc eur + Hospitality, čo znamená, že účastníci turnaja majú pobyt i stravu v Košiciach zadarmo, je už tradične každoročne spojený nielen s propagáciou tenisu, ale aj s charitou. "V Auparku postavíme menší tenisový dvorec, na ktorom si budú môcť zapinkať deti, ktoré budú mať o to záujem," povedal výkonný riaditeľ podujatia Branislav Stankovič a dodal: " Vstup na zápasy v tenisovom areáli na Aničke je voľný, ale tak ako vlani, budeme vyberať dobrovoľné vstupné. Výťažok z neho, ako aj z predaja a dražby obrazov Martiny Navrátilovej a Juraja Králika, poputuje na pomoc do sociálneho domova Dorka, kde žijú mladé rodiny s deťmi."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...