Vyhľadávanie:

Príde aj vlaňajší víťaz Hidalgo

Príde aj vlaňajší víťaz Hidalgo

V dňoch 4. - 11. júna sa v tenisovom areáli na Aničke uskutoční 9. ročník tenisového turnaja Košice Open 2011

Po roku sa v Košiciach opäť zíde tenisová elita na challengerovom turnaji mužov. V sobotu a v nedeľu 4.- 5. júna sa bude hrať najprv kvalifikácia do hlavnej súťaže, ktorá sa potom začne v pondelok 6. júna na dvorcoch tenisového areálu Anička a potrvá celý týždeň. Finále dvojhry i štvorhry bude v sobotu 11. júna 2011 so začiatkom o 14. hodine. Organizátorom potvrdilo pozvanie osem bývalých tenistov z najlepšej stovky svetového rebríčka, čo určite bude zárukou kvalitného tenisu. Je medzi nimi aj vlaňajší víťaz košického turnaja Španiel Ruben Ramirez Hidalgo, ktorý by mal byť najvyššie nasadený. Okrem neho sa v hlavnej súťaži predstavia Argentínčania Eduardo Schwank a Brian Dabul, Nemec Simon Greul, Čech Ivo Minář, Rumun Victor Crivoi, Portugalčan Rui Machado. Najväčším ťahákom pre košických fanúšikov bude bývalý dvanásty najlepší hráč sveta, dlhoročný reprezentant Dominik Hrbatý. O jeho angažovaní na turnaj do Košíc nám osvedčený šéf organizátorov Branislav Stankovič povedal: "Aj keď sa Dominik Hrbatý už oficiálne vzdal aktívnej činnosti, teší nás, že prijal pozvanie a voľnú kartu. Jeho účasť určite podporí kvalitný tenis, veď roky patril k najlepším tenistom a ešte stále to vie. Síce už nechodí hrať na turnaje, do Košíc rád príde, navyše do dražby, ktorá sa bude konať v piatok 10. júna, venuje svoju raketu."

Zo slovenských reprezentantov bude na tenisových dvorcoch v Košiciach určite chýbať zranený Martin Kližan, ale v hlavnej súťaži budú hrať mladí nádejní tenisti Andrej Martin (177. hráč na svete), Miloš Mečíř mladší a Marko Daniš. Z kvalifikácie budú mať šancu postúpiť aj Marek Semjan, Pavol Červenák a Ivo Klec.

Turnaj, ktorého jedným z reklamných partnerov je U. S. Steel Košice, bude dotovaný sumou 30 000 eur. Podobne ako po iné roky, aj teraz organizátori pripravia detské kurty, na ktorých si pozvané deti z Detského domova v Podolínci, ale aj iní mladí adepti tohto športu, budú môcť zahrať s riaditeľom turnaja, bývalým reprezentantom a olympijským víťazom Miloslavom Mečířom a Janettou Husárovou. Vstupné bude dobrovoľné a výťažok z neho, ako aj z dražby na VIP večierku, obohatí charitatívnu finančnú zbierku pre Detskú nemocnicu v Košiciach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...