Vyhľadávanie:

Príde aj vlaňajší víťaz MMM

Príde aj vlaňajší víťaz MMM

Včera sa konala tlačová konferencia k 82. ročníku Medzinárodného maratónu mieru, ktorý sa uskutoční v nedeľu 2. októbra 2005 so štartom o 10.00 h. už tradične pred hotelom Slovan. V tomto roku by mala na maratóne v Košiciach prevládať žltá farba tričiek, ktoré si môžu vytrvalci zadarmo vyzdvihnúť od 30. 9 do 1. 10. na maratónskom EXPO v Košiciach v pešej zóne v priestore Dolnej brány.

"Ten, kto si toto tričko oblečie a zabehne maratón, podporí myšlienku boja proti diskriminácii," povedala na úvod Beáta Kujanová z Omnimedia, ktorá prezentovala päťročnú informačnú kampaň. Tú realizuje Európska komisia a Generálne riaditeľstvo pre zamestnanosť, sociálne veci a rovnosť príležitostí. K tejto kampani ďalej dodala: "Cieľom je informovať ľudí o ich právach a povinnostiach vyplývajúcich z európskej antidiskriminačnej legislatívy, ako aj propagovať pozitíva rozmanitosti v rámci pracovného prostredia. Zúčastniť sa maratónu pod názvom "Beh za rozmanitosť" znamená zažiť rozmanitosť na vlastnej koži. Vlani viac než 3200 bežcov z celej Európskej únie verejne vyjadrilo podporu myšlienke rozmanitosti a boja proti diskriminácii tým, že si obliekli špeciálne žlté bežecké tričko s logom kampane. Tento rok tak urobilo viac než 7 tisíc bežcov na maratónoch v Litve, Taliansku, Belgicku, Poľsku, Holandsku, Rakúsku, Nemecku a teraz sme sa rozhodli pre Košice."

Ako ďalej informoval riaditeľ pretekov MMM Branislav Koniar, k 13. septembru sa zatiaľ spolu prihlásilo 920 pretekárov, z toho 414 na polmaratón, 414 na maratón, dvaja vozičkári a 90 korčuliarov, ktorí absolvujú polmaratónsku trať. Z favoritov už po štvrtý raz bude štartovať vlaňajší víťaz a držiteľ traťového rekordu časom 2:12:35 h. Adam Dobrzynski z Poľska, ktorý už trikrát stál v Košiciach na stupňoch víťazov. Okrem neho prídu do Košíc ďalší štyria Poliaci, a to Jan Bialk s osobným časom 2:10:50 h., Rafal Wojcik 2:14:47 h., Pawel Ochal 2:17:47 h. a Lezsek Biegala 2:17:08 h.. Zo žien sa pre Košice rozhodla ich krajanka Edyta Lewandowska, ktorá má osobák 2:34:18 h. a chcela by zaútočiť na Peterkovej rekord 2:31:28 h. z roku 1989.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...