Vyhľadávanie:

Príďte si pozrieť víťazné filmy, neoľutujete!

Príďte si pozrieť víťazné filmy, neoľutujete!

Medzinárodný festival EKOTOPFILM 2005 opäť v Košiciach

Medzinárodný festival odborných filmov, TV programov a videoprogramov EKOTOPFILM 2005 sa z Bratislavy presunul už po štvrtýkrát do Košíc.

Spoločnosť U. S. Steel Košice, ktorá je hlavným generálnym partnerom podujatia, pritiahla do nášho mesta prehliadku tých najlepších a na festivale medzinárodnou porotou ocenených filmov s problematikou trvalo udržateľného rozvoja. Od včera, 8. novembra, do štvrtka 10. novembra 2005 majú Košičania príležitosť vzhliadnuť v kinosále Historickej radnice dovedna vyše tridsať špičkových diel. Kým večerné projekcie sú určené pre širokú verejnosť, dopoludňajšie budú patriť žiakom základných a stredných škôl. Vstup na všetky predstavenia a sprievodné akcie je zadarmo. Vidieť víťazné filmy sa oplatí.

Festivalovú prehliadku v Košiciach v tejto súvislosti mimoriadne ocenila na pondelkovej tlačovej besede za účasti generálneho riaditeľa Ekotopfilmu Pavla Líma a riaditeľa pre vonkajšie vzťahy USSK Jána Baču, prednostka Krajského školského úradu v Košiciach Helena Jeníková. "Environmentálna výchova sa v našich školách neučí samostatne, je na rozhodnutí ich vedenia ako ju zakomponuje do iných svojich vzdelávacích predmetov. Festival je na to pre pedagógov jedinečnou príležitosťou. Pretože environmentálna výchova to nie je len učenie sa pojmov. Je to hlavne o debate, vzájomnej diskusii, o schopnosti vnútorne spracovať informácie z oblasti životného prostredia. Ide nám o to, aby deti viac diskutovali a aby vedeli obhajovať svoje argumenty. Preto sme radi, že školy túto príležitosť dostali a verím, že ich osloví."

Pedagógom základných a stredných škôl je tiež určený odborný seminár, ktorý sa uskutoční v rámci sprievodného programu festivalu zajtra popoludní, a to za účasti zástupcov ministerstiev životného prostredia a školstva, Slovenskej agentúry životného prostredia i spoločnosti U. S. Steel Košice. Hovoriť a diskutovať sa bude o environmentálnej výchove a vzdelávaní, bezpečnosti cestnej premávky a dopravnej výchove, úrazoch detí i aktivitách oceliarskej spoločnosti v oblasti bezpečnosti a environmentálnej výchovy.

Na dnešné popoludnie je pripravený ďalší odborný seminár pre zástupcov miest a obcí košického regiónu. Debatovať sa bude o trvalo udržateľnom rozvoji, možnostiach čerpania prostriedkov z euro fondov na rozvoj vidieka, podpore výstavby nájomných bytov a problematike zatepľovania i o novelizácii zákona o vodnom hospodárstve.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...