Vyhľadávanie:

Priestor na rozvoj športových talentov

Priestor na rozvoj športových talentov

Nadácia U. S. Steel Košice už podporila stovky nadaných detí

Nadácia U. S. Steel Košice počas svojej štrnásťročnej existencie podporila stovky rôznorodých projektov. Či už v oblasti školstva, zdravotníctva, vedy, vzdelania, humanity, charity, kultúry alebo na úseku ochrany a tvorby životného prostredia. Pomohla organizáciám, inštitúciám s rozličným zameraním, ale aj ľuďom s ťažkým osudom a v zložitej životnej situácii. Ako vnímajú nadačnú podporu jej konkrétni adresáti?

Patrí k nim i športovo nadaný Viktor Harman, ktorý je zaradený do firemného programu Tvoja šanca hrať.

„O tomto programe som sa dozvedel od kolegu a aj jemu, rovnako ako mne, nadácia finančne pomohla s uhrádzaním nákladov na športovanie našich detí. Môj syn hrá futbal už tri roky, pred rokom prestúpil do novozriadeného klubu Janočko academy, ktorý vedie bývalý slovenský futbalový reprezentant, odchovanec košického futbalu, mimoriadne úspešný aj v zahraničných futbalových kluboch, Vladimír Janočko,“ vraví otec Marcel, ktorý je našim kolegom. V dcérskej spoločnosti RMS, a.s. Košice pracuje už vyše osemnásť rokov. A doplnil tiež, že klub si vyberá len skutočne talentované deti z východného Slovenska, takže to len dosvedčuje, že sa jeho synovi v tomto obľúbenom športe darí.

„Tréning prebieha pod vedením  bývalých slovenských futbalových reprezentantov Vladimíra Janočka a Miroslava Soviča. Deti ho absolvujú štyri razy do týždňa, v sobotu mávajú približne hodinový beh, ktorý im veľmi prospieva. Po ňom ich zvykne tréner zobrať do wellness na regeneráciu. Tréning prebieha bez rozčuľovania sa detí aj trénerov, stále v dobrej nálade. Deti naň chodia s úsmevom, radosťou, nasadením,“ dotvoril Marcel Harman obraz nálady, ktorá na tréningoch vládne. Prezradil tiež, že Viktor miluje futbal najviac na svete. Je šikovný. Hra na poste obrancu mu vyhovuje.

„Finančná podpora od Nadácie U. S. Steel Košice išla na futbalový výstroj. Aj futbalové oblečenie a kopačky, čo má syn na fotografii na sebe, sme kúpili z týchto peňazí. Veľmi pekne ďakujeme. Pomohlo nám to, keďže je manželka s naším ročným synom na materskej dovolenke. Rodinu viac-menej finančne zabezpečujem ja a naše výdavky na nášho syna Viktora sú trochu väčšie. Verím, že svojimi tromi percentami, ktorými prispejem Nadácii U. S. Steel Košice, pomôžem svojmu synovi aj iným deťom zaradeným do programu Tvoja šanca hrať,“ dodal Marcel Harman.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...