Vyhľadávanie:

Prihláška na olympiádu do 23. augusta

Prihláška na olympiádu do 23. augusta

Prázdniny sa prehupli do svojej druhej polovice, viacerí majú dovolenky za sebou. Blíži sa však naša letná olympiáda a tí, ktorí sa rozhodli prihlásiť do jednotlivých súťaží, majú možnosť tak urobiť do 23. augusta 2006. Tohtoročný, už XVI. ročník Letnej olympiády U. S. Steel Košice, štartuje v piatok 8. septembra 2006. Na otváracom ceremoniáli na štadióne Technickej univerzity na Watsonovej ulici privítame účastníkov športových súťaží v trinástich druhoch športu. V malom futbale sa určite budú usilovať obhájiť vlaňajšie prvenstvo hráči z tímu Zušľachťovne, v nohejbale dominovali oceliari, pod vysokou sieťou vlani vyhrali energetici a zdravotníčky zo Šace, víťazstvo v softbale patrilo americkým manažérom z tímu extpatriates, za zelenými stolmi si v jednotlivých kategóriách prvenstvo vybojovali Štefan Novák, Peter Poľa a Eva Kacvinská. Zlato zo squashu si odniesli Július Lang a Andrea Gregová, kolkári mali svojich víťazov v Mikulášovi Kubovi a Jolane Múdrej, olympijskú desiatku najrýchlejšie zabehli Imrich Pástor, Jozef Sciranko, Ján Strömpl a u žien už nebohá Jarmila Šuniarová. Na kolieskových korčuliach vyhrali Anton Novotný, Bartolomej Ištoňa a Lucia Petrovičová, v cyklistickej časovke dominovali Róbert Ičo, Miroslav Sedlický, Ján Vatala, Lucia Petrovičová a Viera Dudeková. Za šachovnicami sa najviac darilo Vojtechovi Szabóovi a na tenisových dvorcoch Dušanovi Podolskému, Ivanovi Chmurovi a Jaroslavovi Parnahajovi. K spomínaným víťazom v dvanástich športoch v tomto roku pribudnú ďalší dvaja v trinástom športe bowlingu, ktorý bude mať na letnej olympiáde premiéru.
Mnohí sa pýtajú, kde budú v tomto roku súťažiť bežci na 10 km, cyklisti i korčuliari. I napriek istým obmedzeniam pre cyklistov na štátnej ceste E 571/50 z Košíc do Šace, vydala Národná diaľničná spoločnosť súhlas a výnimku pre naše preteky. Už tradične sa budú konať v sobotu 9. septembra 2006 predpoludním. Korčuliari odštartujú o 8.55 hod. pred AB vo vstupnom areáli, po nich budú mať štart o 9.00 h. bežci s cieľom pod mostom na Myslavskej ceste. Tam pre zmenu budú štartovať cyklisti v minútových intervaloch od 10.15 hod. Súťaže vo volejbale, stolnom tenise, šachu a v squashi sa uskutočnia vo vysokoškolskom internáte TU na Jedlíkovej ulici (Lunik VIII), nohejbal na ihriskách DPMK na Bardejovskej, kolky na štvordráhe PKS Košice na Kustrovej ulici (na Mieri kolkáreň bývalých Hutných stavieb). Bowling sa odohrá v pube na triede KVP, tenis v Mestskom parku, softbal na tréningovom ihrisku Akademik TU na Vysokoškolskej ulici a malý futbal na tráve štadióna TU na Watsonovej, kde bude v piatok 8. septembra 2006 o 15.15 h. slávnostný ceremoniál otvorenia olympiády. Tak ako vlani, aj v tomto roku bude pre olympionikov zo vstupného areálu v piatok 8. 9. 2006 po 14.00 hodine vypravená mimoriadna "dvojička" električky až na konečnú zastávku Boženy Němcovej pri štadióne TU. Po skončení ceremoniálu bude tá istá električka vypravená na zastávku k Optime s pretekármi, ktorí súťažia v internátoch TU na Jedlíkovej. Stravovacími centrami budú jedáleň na Jedlíkovej, pre tenistov areál dvorcov v Mestskom parku, reštaurácia v Bowling pube a priamo na štadióne TU na Watsonovej. Všetkým záujemcom o olympiádu pripomínam, aby sa nezabudli prihlásiť do spomínaného termínu 23. augusta 2006 na svojich úsekoch, útvaroch, divíznych závodoch u svojich zástupcov organizačného výboru, vo výnimočných prípadoch elektronicky aj u mňa. Verím, že v nových modrých tričkách sa v tomto roku predstaví na športoviskách rekordný počet našich zamestnancov.

organizacny vybor

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...