Vyhľadávanie:

Príležitosť pre prospešné projekty košických hutníkov

Príležitosť pre prospešné projekty košických hutníkov

Otvorili jedenásty ročník grantového programu Spoločne pre región

Spoločnosť U. S. Steel Košice a Karpatská nadácia otvorili v pondelok 23. októbra 2017 už jedenásty ročník grantového programu Spoločne pre región, v ktorom prerozdelia na podporu verejnoprospešných komunitných projektov 13 500 eur.

O finančnú podporu sa v rámci programu môžu uchádzať neziskové organizácie a miestne samosprávy z Košického a Prešovského kraja, v ktorých pôsobia zamestnanci spoločnosti U. S. Steel Košice a jej dcérskych spoločností. Granty podporia projekty zvyšovania bezpečnosti vo všetkých oblastiach života, voľnočasové aktivity pre deti a mládež, ako aj environmentálne aktivity v maximálnej výške 2 500 eur. Uzávierka prijímania žiadostí o grant je 15. januára 2018.

Administrátorom grantového programu, ktorý  podporil už 95 projektov celkovou sumou viac ako 241 904,98 eura,  je Karpatská nadácia.

„Plne si v našej spoločnosti uvedomujeme, že hutnícka fabrika je dôležitou súčasťou tohto regiónu a že všetko, čo robíme, má naň dosah. Vďaka našim zamestnancom, ktorí tvrdo pracujú a pomáhajú firme byť úspešnou a vďaka partnerstvám s ďalšími ľuďmi a organizáciami, ktorým záleží na veciach verejne prospešných, dokážeme spoločne región rozvíjať,“ povedal pri otvorení 11. ročníka programu Scott Buckiso, prezident oceliarskej spoločnosti.

V minulom ročníku bolo podporených šesť projektov. Malých železničiarov potešili priestory v novej staničnej budove detskej historickej železničky v košickom Čermeli, obyvateľov obcí Jarabina a Hažlín nové oddychové zóny, milovníkov psov zase renovácia kynologického klubu Ľubovňan. Pribudla aj trojgeneračná komunitná záhrada v prešovskej Barličke a mladí dobrovoľníci z Domky sa pripravili na to, čo všetko dobrovoľníctvo ako životný štýl so sebou prináša.

„Jedenásty ročník nášho najstaršieho grantového programu, ktorý realizujeme v spolupráci s hutníckou spoločnosťou nepretržite už viac ako desať rokov, je dôkazom zodpovedného partnerstva, ktoré pretrvalo napriek neľahkým časom a regiónu východného Slovenska prinieslo veľa príležitostí, nových skúseností, ale aj mnoho hmatateľných a viditeľných výsledkov,“ konštatovala Laura Dittel, riaditeľka Karpatskej nadácie.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...