Vyhľadávanie:

Príležitosť pre šikovných majstrov

Príležitosť pre šikovných majstrov

Posledný pracovný júnový piatok si prevzalo vysvedčenia vo vyše šesťdesiatich stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja viac než 16 tisíc študentov, z nich bezmála 11 tisíc na stredných odborných školách.  V práve ukončenom školskom roku  zaznamenal kraj zvýšený počet absolventov duálneho vzdelávania, ktorý neustále stúpa. Zatiaľ čo pred štyrmi rokmi študovalo v systéme len dvanásť žiakov, v tomto roku ich bolo už 222.

Tri roky je do systému duálneho vzdelávania zapojená aj spoločnosť U. S. Steel Košice, a to na základe dohody s partnerskými školami – SOŠ železničnou v Košiciach a SOŠ Košice-Šaca. Podľa predbežných údajov a informácií odboru Nábor a výber sa bude pre potreby košickej oceliarne po prázdninách takto vzdelávať dovedna 168 žiakov v odboroch hutník operátor, mechanik strojov a zariadení, mechanik mechatronik a mechanik elektrotechnik v SOŠ Košice – Šaca a 63 študentov SOŠ železničnej v odboroch mechanik strojov a zariadení a mechanik elektrotechnik, teda spolu 231 žiakov. Obe školy majú eminentný záujem na kvalitnej príprave mladých ľudí na budúce povolanie. Aj preto chcú od septembra posilniť svoje tímy a hľadajú majstrov odborného výcviku. V Šaci pre odbory mechanik elektrotechnik a mechanik strojov a zariadení, v SOŠ železničnej pre odbory mechanik elektrotechnik a mechanik strojov a zariadení. Bližšie informácie poskytnú obe školy.                            

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...