Vyhľadávanie:

Príležitosť pre športové talenty

Príležitosť pre športové talenty

Program Tvoja šanca hrať vstúpi čoskoro do ďalšieho ročníka

Veľkému záujmu sa teší firemný program podpory mladých športovcov Tvoja šanca hrať, ktorý športovo nadaným deťom umožňuje rozvíjať svoj talent v ľadovom hokeji, basketbale i futbale.

"Od roku 2006 podporila Nadácia U. S. Steel Košice v spolupráci so spoločnosťou U. S. Steel Košice prostredníctvom programu Tvoja šanca hrať dovedna 466 mladých športovcov. Najviac z nich, 298, bolo hokejistov, basketbalistov bolo 121 a futbalistov 47," zhodnotila pomoc košickej oceliarne, spočívajúcu predovšetkým v príspevku na klubové poplatky na sezónu i jednorazovej podpore na časť športového výstroja, Eva Svrčeková z útvaru Riaditeľa pre vonkajšie vzťahy, ktorý program manažuje už deväť rokov. Doplnila tiež, že kým do vlaňajška dával program príležitosť vyniknúť talentom s ohľadom na ich sociálne zázemie, od minulého roku ho spoločnosť U. S. Steel Košice otvorila aj pre športovo nadané deti svojich zamestnancov a zamestnancov dcérskych spoločností pracujúcich na trvalý úväzok.

"RICHARD HOKEJ MILUJE..."

"O projekte Tvoja šanca hrať som sa dozvedel z podnikových novín, ktoré s manželkou čítame. Ponuka ma hneď zaujala. Potešil som sa, že mi spoločnosť, ktorej zamestnancom som už dvadsaťdva rokov, pomôže a podporí záľubu môjho syna," prezradil Richard Zrník z divízneho závodu Mechanika. "Nanešťastie sme jeho hokejový talent objavili až neskôr, pretože sme riešili zdravie jeho mladšieho brata, s ktorým bola manželka dlho hospitalizovaná v Bratislave. Keď sme boli konečne všetci spolu v Košiciach a syn nastúpil do prvého ročníka, začali sme riešiť aj krúžky a voľný čas. Na nástenke sme objavili ponuku základov korčuľovania a tak sme ho prihlásili. Richardovi sa ľad i korčuľovanie veľmi zapáčili, začali sme sa zaujímať o hokejové tréningy. Prvý tréning absolvoval v decembri 2011. S trénerom sme sa dohodli, že od januára 2012 nastúpi do prípravky..." Stalo sa. Napriek tomu, že dnes deväťročný školák začal s hokejovými tréningami neskôr, jeho otec vraví, že svojich kamarátov dobehol. Na tréning sa podľa jeho slov vždy veľmi teší a snaží sa zlepšovať. V škole ich máva v utorok a vo štvrtok, popoludní zasa v pondelok, stredu a v piatok. Bezhokejový nemá ani víkend. Po sobotňajšom tréningu sa hrá väčšinou v nedeľu zápas. Nuž, skutočne nielen časovo, ale i finančne náročný šport...

A ako vnímajú program Tvoja šanca hrať Richardovi rodičia? "Naozaj užitočná podpora, ktorá uvoľňuje ruky, nemusíme mať starosti o financovanie športovej aktivity, ktorú náš syn Richard doslova miluje." Richard starší dodal, že na hokej prihlásil aj mladšieho potomka. "Som naozaj veľmi vďačný. Tento program zabezpečuje plnohodnotné vypĺňanie voľného času obom mojim synom."

ŽIADOSTI DO 15. JÚNA

Program podpory mladých nadaných športovcov Tvoja šanca hrať bude pokračovať aj v školskom roku 2015/2016. "Žiadosť o zaradenie do programu a všetky požadované dokumenty treba poslať najneskôr do 15. júna 2015 na adresu U. S. Steel, Tvoja šanca hrať, Vonkajšie vzťahy, Vstupný areál U. S. Steel, 044 54 Košice. O výbere športovcov bude rozhodovať Nadácia U. S. Steel Košice a manažment spoločnosti U. S. Steel Košice v zmysle schvaľovacieho postupu pre žiadosti a sponzoring na základe stanovených kritérií. Prihliadať sa bude na mimoriadne osobné alebo rodinné okolnosti a schválený rozpočet pre daný program," pripomenula Eva Svrčeková. Viac potrebných informácií nájdete na www.usske.sk/sport.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...