Vyhľadávanie:

Príležitosť pre všetkých Košičanov

Príležitosť pre všetkých Košičanov

Športovo-zábavný areál pre deti a mládež ponúka možnosti ako prežiť voľný čas

Ihrisko

Po pätnástich rokoch ožilo koncom vlaňajška na Alejovej ulici v Košiciach detské dopravné ihrisko. Nový stánok hier, zábavy, no najmä poučenia, ktorý vznikol vďaka intenzívnej spolupráci spoločnosti U. S. Steel Košice s Mestskou časťou Košice-Juh, bol prvým projektom v rámci dlhodobejšieho zámeru vybudovať na "zabudnutom" a nevyužívanom priestranstve pri Všešportovom areáli športovo-zábavný areál pre deti a mládež s celomestskou pôsobnosťou, ktorých je, žiaľ, v Košiciach poskromne. Dopravné ihrisko, ktoré je po rekonštrukcii vybavené cestnou svetelnou signalizáciou, vodorovným a zvislým dopravným značením, a v Košiciach je zatiaľ jediné, už niekoľko mesiacov slúži svojmu účelu. Využívajú ho predovšetkým základné školy na praktickú dopravnú výchovu, a to aj v spolupráci s dopravnou políciou.

Športovo-zábavný areál pre deti a mládež však v súčasnosti poskytuje, vďaka podpore košickej oceliarne, už aj ďalšie možnosti na využitie voľného času. Pribudlo minifutbalové ihrisko s umelým trávnatým povrchom, ktorého súčasťou sú šatne, sociálne zariadenie a sprchy. Vyasfaltované bývalé jazierko ponúka priestor pre milovníkov kolieskových korčulí i na hokejbal, je tu príležitosť zahrať si plážový volejbal i futbal. K dispozícii je aj menší amfiteáter s pódiom, ktorý pojme do 500 divákov. Na rôzne kultúrne a spoločenské podujatia ako stvorený. Na 16. júna 2005 je napríklad pripravená súťaž v pre deti a juniorov v disko tancoch, na 24. júna za pomoci spoločnosti U. S. Steel Košice futbalový turnaj pre košické špeciálne školy. Počas prázdninových mesiacov bude celý areál so všetkými ihriskami, vrátane dopravného, k dispozícii pre všetkých Košičanov, a to každý deň v týždni popoludní od 16.00 až do 20.00 hodiny. Naskytá sa možnosť prežiť užitočne a príjemne voľný čas i pre rodičov s deťmi. A ak bude záujem, aj v septembri. Uvažuje sa so symbolickým vstupným 10 korún na osobu a s menšími poplatkami za požičiavanie športových potrieb - bicykla, kolobežky, futbalovej i volejbalovej lopty.

Prenájom hokejbalového ihriska bude stáť 200 korún, volejbalového a plážového ihriska 100 korún, minifutbalového ihriska spolu so šatňami a sprchami 450 korún.

V júli a auguste sa navyše v areáli uskutoční Košické športové leto 2005. Pre prázdninujúce deti z Košíc v rôznych vekových kategóriách pripravujú organizátori súťažné zápolenia vo futbale, streetbale, tenise, stolnom tenise, plážovom volejbale i hokejbale. Uskutočnia sa v štyroch dvojtýždňových turnusoch, z ktorých sa prvý začne 4. júla a posledný skončí 26. augusta.

Podrobnejšie informácie o možnostiach relaxácie získate v Športovo-zábavnom centre pre deti a mládež na Alejovej ulici č. 2 v Košiciach alebo na tel. číslach 64 331 69, 0903 974 930, 0907 948 979.

Košické športové leto

Začiatok prázdnin sa neúprosne blíži a rodičom vyvstáva otázka, kde a ako by mali ich ratolesti prežiť tento čas aktívne a bezpečne, aby sa mohli vrátiť do školských lavíc zdraví, oddýchnutí a plní elánu. Temer nič na svete neprináša taký strhujúci zážitok ako šport. Vie priam okúzliť či zhypnotizovať vari aj tých, čo azda ešte nikdy v živote neboli na štadióne, v športovej hale, ihriskách...

Preto po úspešných desiatich ročníkoch Športového leta na Juhu, Mestská časť Košice- Juh, v spolupráci s Mestom Košice a U. S. Steel Košice, rozhodli sa usporiadať KOŠICKÉ ŠPORTOVÉ LETO v ŠPORTOVO - ZÁBAVNOM AREÁLI na Alejovej ul. č. 2 v Košiciach.

Tohtoročnou myšlienkou podujatia je podporiť športové aktivity, do ktorých sa môže zapojiť školopovinná, ale aj študentská mládež z celého mesta vo veku od 8 - 18 rokov. Súťaženie bude prebiehať v pracovných dňoch v čase od 9.00 - 12.00 hod. a popoludní od 13.00 - 16.00 hod. v týchto turnusoch:

  • I. turnus: 4. 7. 2005 - 15. 7. 2005
  • II. turnus: 18. 7. 2005 - 29. 7. 2005
  • III. turnus: 1. 8. 2005 - 12. 8. 2005
  • IV. turnus: 15. 8. 2005 - 26. 8. 2005

Súťažiť sa bude v disciplínach - futbal, tenis, stolný tenis, streetbal, plážový volejbal, hokejbal. Prihlásiť sa môžu jednotlivci, ako aj družstvá, ktoré si zasúperia o pekné ceny.

Prihlášky budú k dispozícii : v podateľni MÚ MČ Košice - Juh, Smetanova č. 4, alebo na www. urad.sk. Úvodný zraz účastníkov súťaže v prvom turnuse bude dňa 4. 7. 2005 o 9.00 hod. v Zábavno - športovom areáli na Alejovej č.2 v Košiciach.

Pripravte si dobrú náladu, túžbu zvíťaziť a zmysel pre fair play !

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...