Vyhľadávanie:

Prím budú hrať štetce a farby

Prím budú hrať štetce a farby

Po roku veľmi radi privítajú dobrovoľníkov i v Detskom domove na Hurbanovej ulici v Košiciach

„Rozhodnutiu znovu podporiť dobrovoľníckymi prácami naše zariadenie počas akcie Hutníci pre Košice sa veľmi tešíme,“ netajila svoje pocity po správe, že sa dobrovoľníci z košickej oceliarne po ročnej prestávke opäť vrátia do Detského domova na Hurbanovej ulici v Košiciach jeho riaditeľka Silvia Komorová. A nesporne hovorila za celý kolektív, ktorý sa tu s láskou stará o bezmála deväťdesiat detí s ťažkým zdravotným postihnutím. Najmä vďaka spoločnému zanieteniu snaživého personálu a šikovných i zručných hutníkov sa dnes môžu v domove, okrem iného, radovať z novozriadenej rehabilitačnej miestnosti a ďalších vynovených priestorov v interiéri aj v exteriéri. Riaditeľka Silvia Komorová spolu s koordinátorkou tohtoročnej brigády Máriou Sančiovou prezradili, do akých prác by sa chceli v domove pustiť tentoraz. A povedzme hneď na začiatku, že v rozľahlom areáli je toho, čo treba porobiť, skutočne dosť. Robotu tu iste nájdu aj štyri desiatky dobrovoľníkov. A dobrú vec veľmi radi a samozrejme podporia aj „domováci“.

„Veríme, že nám bude počasie priať a urobíme, čo sme si naplánovali. Chceme sa pustiť do obnovy detských preliezačiek, hojdačiek i kolotočov na našom ihrisku, dať do poriadku záhradu, v ktorej treba pokosiť trávu, orezať a odpratať suché konáre stromov, ale aj skompletizovať, namontovať a natrieť lavičky", konkretizuje Mária Sančiová. A pridáva ďalšiu informáciu. „Ochranný náter potrebuje okrem dverí, kovových konštrukcií, garážových brán a okien aj plechové opláštenie a zábradlie terasy hlavnej budovy, ktoré má dĺžku 250 metrov a výšku 1 meter a ktoré treba najprv zbaviť hrdze.“

Premyslený majú v detskom domove aj tzv. mokrý variant. Ak by vonku pršalo, na rad by prišli práce najmä v interiéri hlavnej budovy – „vysprávky“ stien na chodbe i v zasadačke, odstraňovanie gumolitu z podláh, či maľovanie alebo vynášanie a fyzická likvidácia vyradeného nepotrebného nábytku. 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...