Vyhľadávanie:

Príprava na novú sezónu s množstvom zmien

Príprava na novú sezónu s množstvom zmien

Hokej v Košiciach bude v nasledujúcom ročníku oslavovať významné jubileum – storočnicu. Očakávania fanúšikov a realizačného tímu sú obrovské, túžba po slušnom výsledku ešte väčšia.

Najväčšou novinkou v rámci príprav na novú sezónu HC Košice je dvojica fínskych trénerov Kalle Kaskinen a Timo Saarikoski. Klub tak povedú historicky prví škandinávski tréneri s bohatými trénerskými skúsenosťami.

„Pre úspešné fungovanie A-tímu v Košiciach sú kľúčoví kvalitní a skúsení tréneri, ktorí dokážu poskladať silný tím s útočným prejavom, ktorým sa chceme v budúcej sezóne prezentovať. Fínska trénerská škola patrí k tým najlepším a vďaka skúsenostiam Kalleho a Tima aj z mládežníckych kategórií a reprezentačných tímov Fínska sa nám podarí preniesť jej prvky taktiež do tréningového procesu mládeže. Noví tréneri v spolupráci s Gabim Spilarom dostali za úlohu vyskladať konkurencieschopný tím,“ informoval prezident HC Košice Július Lang.

Dobrou správou je, že kapitán tímu Michal Chovan naďalej zostáva v  Košiciach. Kreatívny útočník a nezištný nahrávač odohral v uplynulej sezóne 49 zápasov, v ktorých asistoval pri 44 góloch a 12 kúskov sám vsietil. Košický hokejový klub sa dohodol na predĺžení spolupráce aj s Martinom Réwayom, Pavelom Klhůfekom, Adamom Lapšanským a Martinom Bellušom. Do Košíc sa vracia 5-násobný majster Slovenska Marek Bartánus ako aj Marek Slovák.

Po sezóne v drese Kladna sa do klubu vracia aj 27-ročný brankár Andrej Košarišťan. Obranu vystuží 28-ročný Kanaďan so skúsenosťami zo zámorských líg i EBEL ligy Kevin Tansey ako aj 29-ročný americký obranca so skúsenosťami z AHL a ECHL Colton Saucerman.  Ďalšou zahraničnou posilou oceliarov pred budúcou sezónou sa stal 27-ročný odchovanec CSKA Moskva Vadim Pereskokov, ktorý má na konte viac ako 80 zápasov v KHL. Káder posilní aj jeden z hlavných strojcov zvolenského úspechu - center Allan McPherson.  S klubom sa dohodol aj Patrik Rogoň, Ladislav Romančík a po dvoch rokoch sa do Košíc vracia Edo Šedivý.

V drese Oceliarov budú i v nasledujúcej sezóne nastupovať Oliver Jokeľ, Radek Deyl, Jakub Cibák, Matúš Havrila, Juraj Milý, Miroslav Novota, Jakub Demek, Patrik Frič, Andrej Kiss, Samuel Nagy, Matej Jacko, Lukáš Vaculík.

Hokejisti HC Košice v rámci prípravy na novú sezónu absolvujú v dňoch 8. - 16. 8. sústredenie v rakúskom Salzburgu, ktorého súčasťou bude aj dobre obsadený turnaj v Kitzbüheli pod názvom Red Bulls Salute. Oceliari si zmerajú sily s nemeckým tímom EHC Red Bull Mníchov. Druhou dvojičkou turnaja sú český vicemajster Bílí Tygři Liberec a EC Red Bull Salzburg. Víťazi prvých zápasov sa následne stretnú vo finále, porazení si zahrajú o 3. miesto.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...