Vyhľadávanie:

Pripravujú zmenu trate

Pripravujú zmenu trate

Najprv polmaratón Košice - Seňa a v októbri 86. ročník MMM

Na včerajšej tlačovej konferencii informovali členovia Maratónskeho klubu Košice o pripravovaných tohtoročných podujatiach. Najprv sa v sobotu 20. júna 2009 so štartom o 9.30 hod. pri Dolnej bráne na Hlavnej ulici uskutoční 7. ročník polmaratónu na trati Košice - Seňa.

Do dnešného dňa sa prihlásilo 22 bežcov a 14 korčuliarov, ale prihlásiť sa je možné do 18. júna registráciou on-line na stránke www.kosicemarathon.com, zaslaním prihlášky poštou, alebo osobne v Maratónskom klube, Pri jazdiarni č. 1 v Košiciach, ale aj pri prezentácii v spomínanú sobotu od 8. do 9. hodiny. Štartovné je päť eur, v ňom je zahrnuté občerstvenie na trati a v cieli, štartové číslo a náklady spojené s usporiadaním pretekov.

O pripravovanom 86. ročníku Medzinárodného maratónu mieru, ktorý sa bude konať v nedeľu, 4. októbra, informoval riaditeľ pretekov Branislav Koniar: "Stalo sa už tradíciou, že pre každý z nových ročníkov podujatia MMM pripravujeme novú, originálnu značku a nové logo. Tak je tomu aj teraz. Už niekoľko týždňov pracujeme na tom, že v tomto roku budeme musieť kvôli výstavbe Auparku na Námestí osloboditeľov zmeniť trať v okolí hotela Double Tree Hilton, ktorý sa stáva jedným z oficiálnych partnerov nášho podujatia.
Trať sa bude meniť aj v priestoroch Aničky, kde z dôvodu nárastu počtu in-line korčuliarov dochádza medzi nimi a bežcami na úzkej asfaltovej ceste ku kolíziám. Naďalej budeme pokračovať v projekte Po stopách maratónskych legiend. Tentoraz sa uskutoční ako spomienka na úspešného účastníka košického maratónu, dvojnásobného olympijského víťaza Waldemara Cierpinského z Nemecka. Tradičnú juniorskú štafetu na 42 x 1 kilometer pobežia vybraní mladí bežci z radov študentov, ktorí absolvujú kvalifikačné kolá v Strážskom, Trebišove, v Spišskej Novej Vsi a v Košiciach.
Od začiatku roka sme propagovali náš MMM na maratónoch v Prahe, Londýne, Krakove a v Bratislave so zámerom, aby sme do Košíc pritiahli čo najviac vytrvalcov zo zahraničia. Chceme, aby počet vytrvalcov na maratóne, polmaratóne a v pretekoch korčuliarov, vozičkárov, handbikerov i rekreačných bežcov v minimaratóne prekročil hranicu štyri tisíc účastníkov, čo by bolo najmasovejšie bežecké podujatie na Slovensku."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...