Vyhľadávanie:

Žiť na plný plyn po dvanásty raz

Žiť na plný plyn po dvanásty raz

Rallye Opatovská aj vďaka podpore košickej oceliarne potešila najmä deti

Obloha si to našťastie minulý týždeň vo štvrtok, 4. júna, rozmyslela a dopriala zdravotne hendikepovaným chlapcom a dievčatám zo združenej školy na Opatovskej ceste v Košiciach ničím nepokazené pekné popoludnie, na ktoré sa tešili celý rok. Už dvanásty ročník súťaže Rallye Opatovská - Žiť na plný plyn, ktorá mala po novom štart i cieľ v priestoroch blízkeho EXIsportu, si mohli malí i veľkí vychutnať do sýtosti.

"Ja už viem, s kým budem jazdiť a kto bude v mojej posádke. Veľmi sa teším, súťažiť budem po prvý raz," prihovorila sa nám Miška pred tým, než sa krátko pred štrnástou hodinou začalo nádvorie zapĺňať autami najrozličnejších značiek. Viac však prezradiť nechcela. V kruhu svojich najbližších a spolužiakov nedočkavo vyzerala to "svoje". Dobrú vec prišli podporiť manažéri, umelci, moderátori, pedagógovia. A v najhojnejšom počte, tak ako po minulé roky, manažéri z košickej oceliarne. Medzi devätnástimi hutníkmi - vodičmi z tridsiatich súťažných posádok, nechýbali, ako už tradične, viceprezident pre riadenie externých služieb a vzťahov Miroslav Kiraľvarga, generálny právny zástupca USSK John F. Wilson, generálni manažéri, riaditelia, obchodníci...

"Do súťaže aktívne zasiahne tridsať štvorčlenných posádok. Každú z nich budú spolu s vodičom tvoriť tri deti," informovala nás riaditeľka školy pre telesne postihnuté deti Mária Čabalová. Anetta Smiková z U. S. Steel Košice, ktorá stála pri zrode podujatia spolu s Erikom Arestom pred dvanástimi rokmi a ostala jeho organizovaniu verná doteraz, dodala: "Trať sme v tomto ročníku zmenili. Je dlhá 45 kilometrov, jej absolvovanie trvá asi hodinu a vedie cez Bukovec, sídliská Ťahanovce a Dargovských hrdinov. Nepôjde o to, ako rýchlo ju súťažiaci zvládnu. Čas v tomto prípade nezohráva žiadnu rolu. Rozhodovať bude to, ako sa bude šoférom dariť pri jazde zručnosti a ako sa deti popasujú s odpoveďami vo vedomostnom teste na troch stanoviskách po trase."

Trvalo hodinu kým na trať v dvojminútových intervaloch odštartovalo všetkých tridsať posádok a približne ďalšiu hodinu, kým sa všetci šťastne vrátili do cieľa. "Vedela som odpovedať na všetky otázky," pochválila sa nám usmiata Miška, len čo vystúpila z auta. "Jedna z nich bola, ako sa označuje príjazdová cesta," konkretizovala. "Bolo to super!"

A ako to nakoniec dopadlo? Prvé miesto si vybojovala posádka moderátora Patrika Hermana, druhé speváka Erika Arestu, tretie Otta Bauera, riaditeľa pre Maďarsko U. S. Steel Košice, štvrté Zuzany Pasztorovej z penziónu Zlatý jeleň a piate Milana Maruša, koordinátora požiarnej ochrany pre U. S. Steel Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...