Vyhľadávanie:

Projekt ENVÍK

Projekt ENVÍK

Prvý environmentálny víkendový pobytový program zaujal

Spoločnosť U. S. Steel Košice v spolupráci so Slovenskou agentúrou životného prostredia realizovala minulý mesiac prvý environmentálny víkendový pobytový program pod názvom Envík. "Tento program," hovorí vedúci oddelenia environmentálne vzťahy z útvaru GM pre environment Róbert Brožek, "ktorý bol a stále je určený pre rodiny našich zamestnancov s malými deťmi, sa uskutočnil v nádhernom prostredí Drienčanského krasu, pri najteplejšej vodnej nádrži na Slovensku - Teplom vrchu v ekocentre Drieňok. Ciele programu boli zamerané na rozvoj zmyslového vnímania, poznatkov o prírodných zákonitostiach a o domácej ekológii, pobyt v prírodnom prostredí i získanie spoločných zážitkov rodičov a detí a na vzájomné spoznávanie sa. Ten, kto prišiel, určite neoľutoval."

A je to naozaj tak. Železiari, ktorí sa na ňom spolu so svojimi ratolesťami zúčastnili, si ho veľmi pochvaľujú. Patrí medzi nich aj projektový manažér Branislav Adamkovič z útvaru GM pre manažment kapacít, ktorý sa o víkende s Envíkom dozvedel od kolegu a ktorého pripravovaný program po tom, čo si ho pozrel na webe, ihneď zaujal. "Povedal som si, že to nie je len ponuka na pobyt, ale hlavne možnosť prežiť voľný čas v peknom prostredí a pri tom sa ešte čo-to priučiť. Naučiť sa veci, ktoré sám neovládam a ktoré sa bude môcť naučiť aj moja dcérka." Skutočnosť, ako vraví, jeho očakávania potvrdila. Lektorky zo Slovenskej agentúry životného prostredia pripravili naozaj zaujímavý program pre deti, ktorý ale zaujal aj dospelých. "Predviedli nám tradičné pracovné postupy s hrnčiarskou hlinou, textíliami, papierom, voskom, farbami, ale aj novými produktmi modernej doby, ktoré prevažne končia na smetisku. Deti si mohli priamo v dielňach vytvoriť vlastné hlinené šperky a nádobky, batikované tričká, zdobené poháriky na ceruzky... Celý program bol prispôsobený deťom - atmosférou, formou, obsahom. Zábavné bolo, že sa chytili aj rodičia. Jeden deň sme využili aj na malú vlastivednú túru do okolia po náučnom chodníku Drienčanský kras. Príroda tu vytvorila nádherné krasové útvary, ktoré v spojení s flórou poskytujú príjemný oddych - povrchové vápencové škrapy, jazierka, jaskyne, prepadliská... Drienčany sú späté s detstvom hádam každého z nás, pretože tu žil a tvoril aj významný slovenský rozprávkár Pavol Dobšinský." Areál, ako dodáva, ponúka aj množstvo športových aktivít, na ktorých sa účastníci pobytu zúčastňovali po tvorivých dielňach. Víkend sa niesol v znamení hier a zábavy pre deti a skvelého relaxu pre ich rodičov. "Rád si niečo také zopakujem, hoci aj celý týždeň," dodáva.

Podobný názor zdieľa aj Petra Králová z útvaru GM pre environment. "Na Teplom vrchu sme už boli a veľmi sa nám tam páčilo, preto sme tam išli znova. Boli sme zvedaví na program, ktorý prostredníctvom Envíku ponúkala Slovenská agentúra životného prostredia. Očakávania sa naplnili, dostali sme dokonca aj niečo navyše v podobe chutnej hubovej praženice z vlastnoručne nazbieraných húb."

Na budúci rok plánuje spoločnosť U. S. Steel Košice spolu so Slovenskou agentúrou životného prostredia vo víkendových pobytových programoch Envík pokračovať. Bola by škoda nechať si ujsť príležitosť prežiť spolu so svojimi deťmi tri dni plné hier, zábavy, poučenia i relaxu. Bližšie podrobnosti vám poskytne Roman Hlaváč, odd. environmentálne vzťahy, útvar GM pre environment č. t. 3-2466, e-mail: rhlavac@sk.uss.com.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...