Vyhľadávanie:

Prológ bude na Aničke

Prológ bude na Aničke

V Košiciach sa uskutoční jubilejný 30. ročník automobilovej súťaže Rally Košice

Tlačovka
O pripravovanej Rally Košice informoval novinárov na tlačovej konferencii riaditeľ pretekov Peter Szczeczina (vľavo). Vedľa neho vedúci tlačového strediska Ladislav Antoži.

V závere tohto týždňa sa pozornosť priaznivcov automobilového športu opäť sústredí na súťažné vozidlá so štartovnými číslami. Ich motory budú tri dni burácať ulicami Košíc i mestami a obcami východoslovenského regiónu. V dňoch 18. - 20. júna 2004 sa uskutoční jubilejný 30. ročník Rally Košice, ktorý je zaradený do FIA Európskeho pohára - východ, FIA zóny strednej Európy, majstrovstiev Slovenska a Slovenského pohára. Spolu 62 prihlásených posádok bude teda mať od piatku do nedele o čo bojovať.

Trojdňové podujatie začne v piatok 18. júna od 15.30 h. bohatým kultúrnym programom pred hotelom Slovan, kde sa v priestore štartu na Hlavnej ulici predstavia okrem hudobných skupín aj vozidlá súťažných posádok Fabia Cupu, ďalej vozidlá spoločnosti Tempus a Eurobus. O 18.00 h. sa uskutoční slávnostný štart a úvodný prológ v areáli na Aničke, kde postupne všetky vozidlá odštartujú na 2 km okruh, ktorý absolvujú trikrát. "Som rád, že podobne ako v minulosti, aj v tomto roku organizujeme tieto preteky, a to najmä vďaka hlavnému reklamnému partnerovi spoločnosti U. S. Steel Košice, ktorá nám opäť podala pomocnú ruku," povedal v úvode svojho vystúpenia na tlačovej konferencii riaditeľ pretekov Peter Szczeczina a upresnil ďalší program rally.

"Po prológu bude súťaž pokračovať prvou etapou v sobotu so štartom o 8.00 h., ktorej trať je orientovaná na východ od Košíc. V tejto etape je 9 RS (rýchlostných skúšok) z rôznym povrchom trate, a to RS v Slanci, divácky veľmi obľúbená RS v Herľanoch a zaujímavou je tiež RS v Zamutove. V nedeľu odštartujú súťažné posádky o 7.30 h. do druhej etapy, ktorá je orientovaná na sever od Košíc. Aj tu čakajú na jazdcov náročné rýchlostné skúšky na Bankove, okolo Ružína i v obci Ľubovec. Slávnostné vyhlásenie výsledkov a odovzdávanie cien sa uskutoční v nedeľu od 19.00 h. pred hotelom Slovan na štartovej rampe. Spolu s naším hlavným reklamným partnerom chceme v prvý deň súťaže pozvať deti z detských domovov, aby mali možnosť zblízka si pozrieť pretekárske autá, zúčastnia sa kultúrneho programu i autogramiády a napokon budú mať možnosť okúsiť atmosféru automobilových pretekov."

Trať obidvoch etáp má dĺžku 747,25 km, z toho 205 km tvorí 17 rýchlostných skúšok. So štartovným číslom 1 by mal odštartovať jazdec Tibor Cserhalmi, ktorý v posledných dvoch ročníkoch po sebe v Košiciach zvíťazil. Má teda na dosah zisk putovného pohára do trvalého vlastníctva. Vlani obsadil prvú priečku v absolútnom poradí so spolujazdcom Krajňákom a v roku 2002 s Bodnárom. Na trati mu bude veľkým súperom Poliak Leszek Kuzaj, ktorému sa v tomto roku v automobilových pretekoch darí, ale do konečného hodnotenia budú chcieť určite prehovoriť aj István Radó z Maďarska i Košičan Vladimír Palko.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...