Vyhľadávanie:

Prvé podpisy na plagátoch sa objavili včera

Prvé podpisy na plagátoch sa objavili včera

Hutníci deklarujú záväzok pracovať bezpečne

Na 56 plagátoch s tematikou bezpečnosti práce, rozmiestnených v uplynulých dňoch v areáli U. S. Steel Košice, sa včera, 15. marca 2011, objavili prvé podpisy zamestnancov oceliarskej spoločnosti. Deklarujú nimi svoj záväzok pracovať bezpečne.

Iniciatívu pripravilo vedenie spoločnosti za podpory odborovej organizácie. Manažment aj týmto spôsobom mobilizuje osadenstvo firmy, aby zvýšilo svoje povedomie k bezpečnej práci.

Dôvodom sústredeného úsilia zameraného na bezpečnosť je nepriaznivý trend, ktorý sa začal vo februári tohto roku. Kým január 2011 bol mesiacom v ktorom sme historicky po prvý raz nezaznamenali v spoločnosti ani jeden pracovný úraz, nemožno to povedať o ďalších týždňoch. Dve z troch nežiaducich udalostí sa skončili dvomi ťažkými pracovnými úrazmi, pričom pri každom incidente mohol zomrieť náš kolega. Od začiatku roka už evidujeme štyri pracovné úrazy.

Ako prví sa k bezpečnostnej iniciatíve pripojili ráno vrcholoví manažéri oceliarskej spoločnosti. Podpisy na plagát inštalovaný vo Vstupnom areáli U. S. Steel Košice pripojili viceprezidenti Mark Tabler, Martin Pitorák, Traci Lynn Vaughan, Vladimír Jacko, generálny právny zástupca Joseph A. Napoli, odborový predák Mikuláš Hintoš, generálny manažér pre bezpečnosť a hygienu - Europe Chris Petrouski a ďalší generálni manažéri spoločnosti. Počas dňa, v čase striedania pracovných zmien, pribúdali podpisy aj na plagáty v areáli podniku, kde o akcii informovali manažéri divíznych závodov.

Na frekventovaných miestach v podniku a pri vrátniciach je umiestnených 56 pútačov. Päť z nich nesie text Nula úrazov je to jediné správne číslo a 51 má text Správaj sa bezpečne doma aj v práci.

Všetci zamestnanci, ktorí sa počas nadchádzajúcich dní pripoja k tejto bezpečnostnej iniciatíve, sa stanú nositeľmi myšlienok v oblasti zlepšovania bezpečnosti práce.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...