Vyhľadávanie:

Prvé víťazstvo hádzanárov

Prvé víťazstvo hádzanárov

Hádzaná
V zápase so Sečovcami sa hádzanári 1. MHK výrazne presadili strelecky, keď konto súpera zaťažili 35 gólmi. Pri streľbe vľavo náš Farkašovský zaznamenáva jeden zo svojich štyroch gólov.

Až do piateho kola museli čakať na svoje prvé víťazstvo v novej sezóne hádzanári 1. MHK Košice. V sobotu presvedčivo doma zdolali Sečovce 35:18 (20:11). "Konečne sme sa dočkali po sérii štyroch prehier prvého víťazstva," povedal hneď po stretnutí riaditeľ klubu Dušan Timko a dodal.

"Ani v predchádzajúcich štyroch zápasoch sme nehrali zle, ale nevyšli nám posledné minúty. Veď doma sme prehrali s Duklou Praha o dva góly 21:23, vo Frýdku-Místku iba o gól 23:24. Doma s Prešovom sme síce o štyri góly prehrali 26:30, ale ešte v polovici druhého polčasu naši viedli 26:20. Za pätnásť minút sme inkasovali desať gólov po sebe. Takže v závere naši v tomto súboji po všetkých stránkach totálne zlyhali. Tento nepochopiteľný výpadok v hre si chceli hráči vynahradiť vo 4. kole v Bratislave proti ŠKP. Aj pri Dunaji sme neustále viedli, v závere ešte 18:16, ale na lopatky nás položil náš bývalý hráč Kozlov, ktorý strelil 4 góly po sebe a otočil vývoj zápasu v prospech bratislavských policajtov, ktorí napokon vyhrali 23:26."

Až súboj proti Sečovciam nám vyšiel. Iba v úvodnej štvrťhodine dokázali hostia ako-tak držať krok s naším tímom, kedy bol stav 10:7. Potom však naši udávali tempo hry a ešte do prestávky si utvorili dostatočný 9-gólový náskok. Ten po zmene strán neustále zvyšovali a zápas sa stal jednoznačnou záležitosťou domácich, ktorí boli po všetkých stránkach lepší a zaslúžene hladko zvíťazili. Strelecky sa darilo na krídle Faithovi, autorovi deviatich gólov, ale do listiny strelcov sa zapísali všetci, ktorí dostali v hre príležitosť.

V tomto súboji sme zaregistrovali dve kuriozity. Najprv vybehli hráči obidvoch mužstiev takmer v rovnakých dresoch, naši v tmavomodrých a hostia v čiernych. Hostia preto museli hrať v oranžových rozlišovacích vestách. Druhou kuriozitou bolo, že zo štyroch brankárov, ktorí boli po dvoch na súpiskách obidvoch mužstiev, zápas dohral len náš mladý gólman Barbarič. Ďalší dvaja, a to náš Olejár i hosťujúci Čižmár, sa v priebehu stretnutia zranili a dve minúty pred koncom bol za faul vylúčený na 2 minúty, čiže do konca zápasu, druhý brankár hostí Hreha. Do bránky Sečoviec tak musel nastúpiť hráč Jurko, ktorý v minulosti obliekal dres 1. MHK. Po 5. kole sa s jedným víťazstvom hádzanári Košíc "odlepili" z dna interligovej tabuľky HIL a z predposledného 13. miesta sa vyhupli na jedenástu priečku. V najbližšom kole, už túto nedeľu, sa naši predstavia v Kostelci.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...