Vyhľadávanie:

Prvým strelcom bol Kmiť

Prvým strelcom bol Kmiť

Hokejisti HC Košice začali extraligu víťazstvom nad mužstvom Slovensko 20

V piatok uplynulého týždňa sa zápasmi úvodného kola začala nová sezóna hokejovej Slovnaft extraligy ročníka 2007/2008. Košičania mali na úvod výhodu domáceho ľadu v súboji s nováčikom najvyššej hokejovej súťaže, reprezentačným celkom Slovenska do 20 rokov. V premiére obstáli, hoci na prvé víťazstvo 3:1 sa pred vlastnými fanúšikmi v Steel Aréne dosť natrápili.

Zverenci trénera Jána Šterbáka sa do očakávaného tlaku v prvej tretine nedostali, a to aj vďaka tomu, že mladí hokejisti Slovenska kládli nášmu tímu tuhý odpor, navyše im veľmi dobre zachytal brankár Hudáček. O víťazstve rozhodli hokejisti HC Košice v úvode druhej tretiny, keď najprv v presilovke streliť Kmiť zblízka prvý gól železiarov v novej sezóne. O 69 sekúnd na to sa zásluhou Lukáča dostali Košičania do dvojgólového vedenia, ktoré hráčov upokojilo. Definitíva to však nebola, pretože húževnatí, dobre korčuľujúci i dôrazne brániaci hostia stihli ešte pred záverom druhého dejstva znížiť. Nechýbalo veľa a, veru, mohlo dôjsť k prekvapeniu... To preto, že hráči hostí Mikula i Smotrila sa tri razy dostali do brejku, ale voči Lipovskému neuspeli. V záverečnej tretine sa Košičania snažili hrať naďalej v rýchlom tempe, taktickou hrou marili útočné pokusy slovenských mladíkov a pred vlastnú bránku ich nepúšťali. Na druhej strane sa snažili o gólovú poistku, ale v koncovke sa im nedarilo. Jednu šancu predsa len využili, a to sedem sekúnd pred koncom stretnutia strelou po ľade z hokejky Plevu, ktorý spečatil víťazstvo Košíc na 3:1. Kormidelník domáceho kolektívu bol s víťazstvom spokojný. "Na úvod to nebol zlý zápas. Mladý slovenský tím len potvrdil, že jeho hráči majú pohyb. Celoplošne dobre korčuľovali i bránili. Tento kolektív potrápi v extralige ešte nie jedného súpera," zhodnotil v krátkosti zápas v Košiciach tréner Šterbák.

Zdá sa, že extraliga bude v tejto sezóne vyrovnaná, veď tak ako v úvodnom kole aj v druhom sa o víťazstve rozhodlo v dvoch stretnutiach buď v predĺžení alebo po samostatných nájazdoch. Žiaľ, v nedeľu v Žiline takýto osud zastihol aj Košičanov. Hoci nehrali zle a v priebehu tretej tretiny dokonca viedli 2:1, predsa sa domov vrátili bodovo naprázdno. Po tomto zápase bol tréner košického tímu o niečo kritickejší než doma, keď povedal: "K súperovi sme cestovali s cieľom uhrať lepší výsledok, to sa nám však nepodarilo. Po chybe v obrane sme tri minúty pred koncom dostali vyrovnávajúci gól. To by sa nemalo stávať a aj v samostatných nájazdoch musíme byť úspešnejší, jeden gól nestačí." Včera odohrali hokejisti HC Košice na domácom ľade tretie stretnutie s nováčikom z Kežmarku (stretnutie sa skončilo po uzávierke toho vydania Ocele východu), potom sa tri razy po sebe predstavia u súperov v Bratislave, Skalici a v Nitre. Doma ich opäť uvidíme až v nedeľu, 23. septembra, v súboji s Liptovským Mikulášom. Dovtedy musíme veriť, že sa po úspešných výsledkoch udržia v hornej polovici tabuľky.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...