Vyhľadávanie:

Manuálnu prácu nahradila automatika

Manuálnu prácu nahradila automatika

Prezident David H. Lohr na obede s vybranými zamestnancami z úsekov podpory výroby a druhovýroby

Bude nás mať, starších, o niekoľko rokov neskôr kto nahradiť vo výrobe, keď odídeme z firmy? To bola jedna z otázok, ktoré položili prezidentovi Davidovi H. Lohrovi vybraní zamestnanci z úsekov podpory výroby a druhovýroby na spoločnom obede v stredu 5. septembra. Ako potvrdili viacerí účastníci obeda, kedysi sa to tu, v železiarňach, len tak hemžilo mladými učňami a priemyslovkármi. Dnes je situácia úplne iná, mladých to do robotníckych profesií veľmi neláka, prednosť dávajú práci pri počítači, pokračovaniu v štúdiu na vysokej škole, mnohí odchádzajú po skúsenosti do zahraničia, príchodom investorov sa rozširujú možnosti zamestnania v našom regióne. Na otázku svojich hostí spoločne odpovedali prezident D. Lohr i viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák. "Spoločnosť U. S. Steel Košice pozorne sleduje demografickú krivku zamestnancov spoločnosti a podľa toho prispôsobuje aj prijímanie mladých hutníkov," konštatoval prezident.

"Spolupracujeme so všetkými školami, ktoré pripravujú študentov pre hutnícke povolania - so SOU hutníckym, Strednou priemyselnou školou hutníckou i Technickou univerzitou. Nábor na štúdium hutníckeho smeru robíme už na základných školách, kde sa snažíme žiakom ukázať, že hutnícke povolania urobili v poslednom čase značný pokrok vpred, že aj v hutníckej firme podstatnú časť manuálnej práce nahradila moderná automatika a výpočtová technika," odpovedal M. Pitorák. Aby žiaci základných škôl mohli na vlastné oči vidieť, ako to v hutníckej firme vyzerá, pripravuje sa pre nich krátky film o košických železiarňach, ktorý im priblíži proces výroby v huti. U. S. Steel Košice ponúka mladým zároveň rôzne balíky výhod, medzi ktoré patrí aj ďalšie vzdelávanie v odbornej i jazykovej oblasti.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...