Vyhľadávanie:

Radosť pod pršiplášťom

Radosť pod pršiplášťom

Plyšovú ťavu v košickej ZOO pokrstil Tomáš Bezdeda

Deň detí v ZOO organizátori pripravovali niekoľko mesiacov. V nedeľu sa od rána s nedôverou pozerali na upršanú oblohu. Slniečko po celý deň nevykuklo, ale žiarivých farieb bolo navôkol aj tak neúrekom. Či už to boli farby pršiplášťov malých návštevníkov alebo balónov, ktoré spolu s detskými časopismi a sladkosťami rozdávali odborári z OZ METALURG. Program v amfiteátri si okrem rodín užívali aj deti z detských domovov. Úsmevy na ich tvárach nakoniec všetkých, ktorí akciu pripravovali presvedčili, že to stálo za to.

Podujatie otvoril viceprezident pre riadenie externých služieb a vzťahov Miroslav Kiraľvarga. Najprv sa detí opýtal na mená zvieratiek z filmu Madagaskar a potom obecenstvu rozdal niekoľko čokolád. A ako sa mali naši ťaví oslávenci? Ťavia mama Vanda si svoje mláďatko, ktoré sa narodilo 22. apríla v košickej ZOO, chránila, opatrovateľom nedovolila uviazať mu ani veľkú červenú stuhu. Krstný otec, slovenský "superstarista" Tomáš Bezdeda teda nakoniec krstil plyšové zvieratko, ktoré podržal moderátor podujatia Richard Herrgott so slovami: "Tak, a teraz ja budem ťava."

Tomáš spolu s riaditeľom ZOO Štefanom Kollárom ťavieho plyšáčika pokrstili cukríkmi a do budúcnosti mu riaditeľ ZOO zaželal veľa krásnych tiav. Mláďa dostalo meno Tobias. Po krste Tomáš odohral a zaspieval zopár piesní. Na javisku sa predviedli aj školáčikovia zo Základnej školy v Jasove. Tretiačky s kvetmi vo vlasoch asi ani sami nevedeli, aké aktuálne číslo s dáždnikmi majú pripravené na upršanú nedeľu. Volalo sa Pestrofarebný dážď. Na deti boli pripravení aj šašovia a žonglérky z cirkusu Karlson. Úspešní boli pri stavaní pyramídy z prítomných tínedžerov. Študenti z Detskej organizácie Frigo mysleli aj na deti z publika. Tie si svoju šikovnosť vyskúšali v súťaži. Vyhral ten, komu sa ako prvému podarilo zahryznúť do jablka visiaceho na šnúrke. Nuž a potom prišla smršť breakerov z Old School Brothers. Ich tanečné pohyby - stenu a vlny deti napodobňovali na pódiu. Žiadne z nich ale nepôsobilo tak "bezkostne" ako vystupujúci chalani. Najprv sa predviedli Pego a Bruise, neskôr celá zostava a v breakdance nezaostávala ani najmladšia Kamilka. Ako Bruise povedal: "Akcia bola v pohode, trošku sa šmýkalo, ale tancovali sme už aj na snehu, či štrku. Super, že prišlo toľko ľudí."

Záver programu vyvrcholil stretnutím detí s hokejovými majstrami z HC Košice Petrom Bartošom, Jurajom Faithom, Stanislavom Gronom a Petrom Húževkom. Sprevádzal ich maskot - veľká čierna vrana, ktorá sa mimochodom veľmi rada fotí. Usmiaty Peťo Bartoš potvrdil, že takéto akcie má rád: "Tie decká a ich radosť, to je odmena za drinu na ľade." Hokejisti rozdávali deťom fotky a podpisovali sa na rôzne kusy oblečenia, ale i telo.

A čo myslíte, podarilo sa nakoniec vytvoriť nový slovenský rekord v živej reťazi? "Počet ľudí na rekord stačí," povedal komisár Knihy slovenských rekordov Marián Angelovič. Dobre to padlo aj Róbertovi Schwarczovi z organizácie Frigo, ktorý so svojimi ľuďmi živú reťaz pripravoval. K Frigovi patrili aj maskoty prasiatko a zajko, ktorí celý čas pobehovali po areáli a deti zabávali. Zajkovi bolo asi ako jedinému v jeho "zajačej kožušinke" horúco. Tento rok prišlo kvôli počasiu síce menej ľudí ako vlani, ale keď sa pod pršiplášťom objavila detská tvárička, bola na nej radosť.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...