Vyhľadávanie:

Realizoval tretinu bezpečnostných opatrení

Realizoval tretinu bezpečnostných opatrení

Marcový šampión Jaroslav Olejár sa s kolegami stará o kilometre rozvodov

Titul Šampión bezpečnosti za mesiac marec získal majster strojnej údržby vodného hospodárstva a technických plynov z divízneho závodu Energetika Jaroslav Olejár. Poďakovanie vedenia firmy za osobnú angažovanosť, dlhodobé plnenie úloh a neustály záujem o bezpečnosť všetkých kolegov, mu tlmočil generálny manažér pre bezpečnosť a hygienu a REACH Mark Salo.
Celú svoju doterajšiu profesionálnu kariéru od skončenia školy spojil Jaroslav Olejár s hutou. Veľmi dobre ju pozná, preto sa nemožno čudovať, že z 281 úloh, ktoré boli vlani zadané z podnetov zástupcov zamestnancov v divíznom závode Energetika a Ferroenergy s.r.o., bol za realizáciu 89 opatrení zodpovedný práve on. Išlo pritom o opatrenia, ktoré patrili k najnáročnejším po stránke technickej, materiálovej, časovej i priestorovej. Často to boli práce vo výške alebo nad voľnou hĺbkou v prevádzkach kyslikárne, rozvodov médií a vodného hospodárstva.

„So svojimi ľuďmi na energetike spravujeme prevádzky technických plynov a vodného hospodárstva. Máme na starosti cez desať kilometrov potrubných rozvodov. Tam človek vyjde po rebríku na most z jednej strany a zíde z neho dole až po pár desiatkach či stovkách metrov. Na takýchto miestach sa zvyknú nachádzať aj nebezpečné veci. Sme ale naučení, že si musíme dávať pozor - na úniky plynov, na diery v roštoch, na prehnité podlahy, každý z nás môže zakopnúť, buchnúť sa...“ konštatuje Jaroslav Olejár. Veľmi dobre vidí, ako sa za uplynulé roky posúva vnímanie bezpečnosti k lepšiemu. Všetci sa naučili rešpektovať a používať pravidlá bezpečnosti. „Sám som sa veľmi dávno, v prvých rokoch po škole dostal do situácie, keď som mal strach. Prepadol som sa cez jednu podlahu a keby som sa nezachytil, spadol by som pár desiatok metrov. Bol to osobný zážitok, ktorý som si dobre zapamätal. Odvtedy viem, že sa treba radšej dvakrát presvedčiť, či bude pri práci všetko bezpečné.“

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...