Vyhľadávanie:

Rekordné výsledky U. S. Steel Corporation

Rekordné výsledky U. S. Steel Corporation

Minulý týždeň, 29. júla, zverejnila United States Steel Corporation na svojej webovej stránke výsledky hospodárenia za 2. štvrťrok 2008. Čistý príjem spoločnosti vzrástol na 668 miliónov USD, pričom v 1. štvrťroku to bolo 235 miliónov USD. Prevádzkový zisk 954 miliónov USD viac než trikrát prevýšil zisk za 1. štvrťrok, ktorý dosiahol 266 miliónov USD. Rekordné výsledky komentoval U. S. Steel Chairman a CEO John Surma takto: "V druhom štvrťroku sme zaznamenali najvyšší štvrťročný predaj a čistý zisk v histórii U. S. Steel. Všetky tri segmenty (ploché valcované výrobky a rúry v USA i U. S. Steel Europe - pozn. red.), vykazovali rekordné výsledky, reagujúc na silný výkon výroby a priaznivú dynamiku globálnych cien."

Výhľad na 3. štvrťrok hodnotil Surma slovami: "Očakávame ďalší excelentný štvrťrok s pokračujúcim zlepšovaním príjmov, pretože ceny, implementované v druhom a začiatkom tretieho štvrťroku, by mali zlepšovať priemerné realizované ceny každého z troch sledovaných segmentov." Výsledky v treťom kvartáli budú, podľa očakávania, nižšie len v U. S. Steel Europe.

Hoci priemerné predajné ceny by mali byť vyššie, očakáva sa aj zvyšovanie cien nerastných surovín a dodávky a prevádzkové náklady budú negatívne ovplyvnené plánovanou opravou vysokej pece č. 1 v U. S. Steel Košice, ktorá zasiahne až do 4. kvartálu.

V rovnaký deň USS oznámila, že Rada riaditeľov deklarovala dividendy 30 centov za akciu, čo znamená nárast päť centov na akciu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...