Vyhľadávanie:

Rokovala Rada pre konkurencieschopnosť

Rokovala Rada pre konkurencieschopnosť

Na zasadnutí Rady pre konkurencieschopnosť v Bruseli v pondelok 29. februára ministri obchodu a financií Európskej únie prehodnocovali globálnu konkurencieschopnosť európskeho priemyslu s dôrazom na energeticky náročné odvetvia. Zamerali sa predovšetkým na komplikovanú situáciu v oceliarskom priemysle.

V mene predsedníckej krajiny EÚ zhrnul závery zo zasadnutia holandský minister pre ekonomické záležitosti Henk Kamp: „Na riešenie krízy v oceliarskom sektore potrebujeme okamžité riešenia. Môžu sa uplatniť aj na iné priemyselné odvetvia, keďže tieto problémy majú spoločného menovateľa. Po prvé, v krátkom čase musíme urýchliť antidumpingové opatrenia. Po druhé, oceliarsky priemysel by mal byť schopný využívať fondy Európskej únie na inovácie, pilotné projekty a nové podnikateľské modely. Po tretie, potrebujeme sa vyhnúť zbytočným reguláciám, ktoré zrážajú na kolená konkurencieschopnosť našich energeticky náročných priemyselných odvetví. Naše firmy musia mať na trhu rovnaké podmienky.“

Ministri tiež vyzvali Európsku komisiu a členské štáty EÚ, aby pokračovali v pragmatickom a na výsledky orientovanom prístupe pri antidumpingovom vyšetrovaní s cieľom aspoň o dva mesiace zrýchliť antidumpingové procedúry, ktoré by boli kedykoľvek uplatniteľné a rešpektovali by legislatívu EÚ a neohrozili kvalitu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...