Vyhľadávanie:

Navštívil nás americký chargé d’affaires

Navštívil nás americký chargé d’affaires

V piatok 26. februára našu spoločnosť navštívil chargé d’affaires Veľvyslanectva USA na Slovensku J. Liam Wasley, ktorého sprevádzali jeho kolegovia z ekonomického oddelenia ambasády. Štvorčlennú skupinu na pôde firmy privítali prezident U. S. Steel Košice Scott Buckiso a viceprezident pre vonkajšie vzťahy, riadenie a rozvoj podnikania Miroslav Kiraľvarga. Počas krátkeho mítingu s hosťami diskutovali o aktuálnych problémoch, ktoré sužujú výrobcov ocele. Súčasťou programu bola aj návšteva vybratých výrobných prevádzok. Skupina sa najprv vydala do oceliarne 1, kde sa oboznámila s procesmi odlievania ocele do brám. Hostia sa následne presunuli do teplej valcovne, v ktorej prešli celým úsekom teplej širokopásovej trate. Poslednou zastávkou bola pozinkovacia linka č. 3. Prehliadka podniku zanechala u amerického diplomata a jeho kolegov dobrý dojem, o čom svedčí mnoho otázok, ktoré svojím sprievodcom počas exkurzie položili.

„Dnešný deň som si absolútne užil, keďže toto bola moja prvá návšteva huty. K oceliarstvu mám pozitívny vzťah, pretože aj môj otec pracoval v tomto odvetví. Myslím si, že váš podnik je na svetovej úrovni a ste dobrým príkladom úspešnej americko-slovenskej spolupráce,“ uviedol na margo návštevy L. Wasley, ktorý sa do Košíc vrátil po 21 rokoch. Do metropoly východu zavítal prvýkrát v roku 1995 ako turista.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...