Vyhľadávanie:

Rozdávali kúsok dobra ďalej, potešil záujem o originálne výrobky

Rozdávali kúsok dobra ďalej, potešil záujem o originálne výrobky

Arcidiecézna charita predstavila počas Košických Vianoc návštevníkom stánku košickej oceliarne svoju činnosť slovami i rôznymi dekoratívnymi predmetmi

Spoločnosť U. S. Steel Košice  dala vlani v decembri počas Košických Vianoc od 5. do 22. decembra 2019  vo svojom charitatívnom stánku  príležitosť Arcidiecéznej charite a jej devätnástim zariadeniam z celého východného Slovenska prezentovať  svoju činnosť a aktivity. Návštevníci mohli podporiť prácu charity dobrovoľným príspevkom a zapojením sa do verejnej zbierky Otvor svoje srdce, pričom si domov ako darček odniesli rôzne originálne predmety. Ich štedrosť sa napokon vyšplhala do výšky 4332,60 eura.

„Veľmi si vážime dôveru, ktorú do našich rúk vložila spoločnosť U. S. Steel Košice zverením svojho charitatívneho stánku na košických vianočných trhoch. Ponuka prezentovať prácu charity počas troch týždňov bola pre nás obrovská výzva a mám pocit, že sme ju zvládli na výbornú. Ďakujem nielen košickým oceliarňam a mojim kolegom, ale aj návštevníkom, ktorí našu prácu podporili finančne,“ poďakoval sa riaditeľ Arcidiecéznej charity Košice Cyril Korpesio.

V charitatívnom stánku  prezentovalo svoju činnosť a aktivity  počas troch týždňov dovedna  devätnásť zariadení Arcidiecéznej charity z Košického i Prešovského kraja, o čo sa postaralo vyše stovky zamestnancov i dobrovoľníkov, a to aj z radov študentov košického Gymnázia sv. T. Akvinského. „Čas strávený na trhoch bol pre mňa i mojich kolegov obohatením.  Vzájomne sme sa lepšie spoznali, nazbierali nové inšpirácie, stretli známych a tiež rozdávali kúsok dobra ďalej.  Veľmi nás tešil záu­jem o výrobky, štedrosť okoloidúcich, aj prejavy úcty za prácu, ktorú s mladými, chorými a núdznymi v charite realizujeme,“ uviedla vedúca Charitného domu sv. Štefana v Snine Janka Kozejová.

Arcidiecézna charita predstavila obyvateľom i návštevníkom mesta v stánku košickej oceliarne  svoju činnosť nielen slovami, ale aj rôznymi výrobkami, ktoré vznikali v jednotlivých zariadeniach v rámci rozvoja pracovných zručností. „Prijímatelia služieb pre seniorov vytvorili jedinečné kľúčenky, vianočné gule, anjelikov, stromčeky alebo krásnych snehuliakov. Komunitné centrá zasa prispeli adventnými vencami, drevenými svietnikmi i slamenými venčekmi na dvere.  Mladí i dospelí so zdravotným znevýhodnením utkali koberce a štrikovali teplé ponožky. Ľudia bez domova tvorili voňavé mydlá alebo ružence. Matky z krízového centra  vypálili hlinené srdiečka. Za dobrovoľný príspevok si mohli tí, čo sa pri stánku pristavili, odniesť domov aj chutné  vianočné oplátky, perníky alebo iné originálne  dekoratívne predmety,“ informovala Silvia Hrabčáková, manažérka pre styk s verejnosťou, dobrovoľníctvo a zbierky Arcidiecéznej charity. A dodala: „Do každého výrobku vložili prijímatelia našich služieb i zamestnanci charity lásku, snahu i kúsok svojej fantázie. Prijímateľom patrí obdiv a vďaka za námahu a ochotu tvoriť aj napriek nepriaznivému zdravotnému stavu alebo náročnej životnej situácii, ktorou prechádzajú. Jednoducho, každý výrobok bol jedinečný. Veríme, že ich prostredníctvom vstúpila do domácností návštevníkov vianočných trhov pravá sviatočná atmosféra i charitná láska.“

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...