Vyhľadávanie:

ZOO Košice má za sebou úspešný rok

ZOO Košice má za sebou úspešný rok

V roku 2019 Zoologická záhrada Košice po prvýkrát v histórii prekonala štvrť miliónovú hranicu návštevnosti, keď jej bránami prešlo 254 tisíc návštevníkov. Vyše 35 percent tvorili zahraniční turisti, medzi ktorými viedli Maďari. K početnej skupine patrili českí návštevníci, Poliaci, Ukrajinci, ale napríklad aj Nemci, Izraelčania či Angličania.

Vlaňajšok bol pre zoologickú záhradu úspešný aj na poli chovateľskom. Do kolekcie zvierat pribudli zebry bezhrivé, ktoré sú na pokraji vyhynutia a v súčasnosti pár stoviek jedincov žije už len na severe Ugandy. Zoologická záhrada Košice sa spolu s ostatnými ZOO na Slovensku a v Čechách zapojila do nového projektu ich záchrany. „V rámci investičných akcií vďaka projektu slovensko-maďarskej cezhraničnej spolupráce v pro­grame Interreg pribudli tri stavby, a to vonkajšia expozícia pre pôvodné druhy plazov, tri expozičné voliéry pre rehabilitované dravce a Náučný chodník Lužný les s lanovými prekážkami pre deti. Žiakom základných škôl, nemenej ich učiteľom môže slúžiť pri vzdelávaní ďalší z výstupov projektu, ktorým je náučný film o záchrane pôvodných druhov,“ uviedol riaditeľ ZOO Košice Erich Kočner. „Aj v roku 2020 sme odhodlaní ponúknuť návštevníkom viac komfortu a zážitkov z návštevy našej ZOO. Okrem iného pripravujeme nový informačný systém, tiež elektronické informácie sprostredkované veľkoplošnou obrazovkou, ale aj expozíciu s novými druhmi veľkých mačkovitých šeliem,“ dodal Erich Kočner.        

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...