Vyhľadávanie:

Rozhodnutie odísť do Ameriky by nemenil

Rozhodnutie odísť do Ameriky by nemenil

Gabriel Holub

Riaditeľ odboru predaj pre Poľsko, Gabriel Holub, zmenil pôsobisko. Prijal ponuku pracovať v Spojených štátoch amerických, kde od 1. októbra pracuje ako account manažér v obchodnej kancelárii v Chicagu. O jeho novej práci a prvých skúsenostiach sa dočítate v nasledujúcom rozhovore.

· V čom spočíva vaša práca v Chicagu?
Predajná kancelária Chicago sa špecializuje na predaj materiálu z produkcie všetkých závodov United States Steel Corporation, najmä pre servisné centrá, ďalej na predaj dynamoplechov pre elektrotechnický priemysel a na dodávky pre koncových odberateľov, ktorí vyrábajú poľnohospodárske a stavebné stroje. Pracujem ako predajný manažér na úseku predaja materiálu pre servisné centrá. Pokiaľ ide o pracovnú náplň, je takmer identická s tým, čo som robil v Košiciach. To znamená, že činnosti spojené s predajom materiálu a s poskytovaním servisu zákaznikom sú takmer rovnaké.

· Aký je rozdiel v pôsobení v Amerike a na Slovensku?
Z USSK som odchádzal z pozície riaditeľa pre predaj do Poľska, z čoho vyplývali aj moje pracovné povinnosti. Prišiel som do relatívne nového prostredia a musím povedať, že aj napriek tomu, že som mal pred odchodom množstvo informácií najmä o prevádzkach materskej firmy a USA som navštívil už predtým, musel som a stále sa musím oboznamovať najmä s detailnejšími informáciami o jednotlivých výrobných závodoch a zákazníkoch. Niektoré z prevádzok a klientov som už stihol medzičasom navštíviť. Zvyšné návštevy by som mal absolvovať v priebehu nasledujúcich mesiacov. Pokiaľ ide o informácie a prístup k nim, vyzdvihol by som najmä možnosť čerpať potrebné informácie zo systému prakticky on-line. Rovnako systém poskytovania správ a analýz je na veľmi vysokej úrovni.

· Aké sú prvé pracovné a osobné skúsenosti na novom pôsobisku?
Zatiaľ môžem hovoriť iba o pozitívnych skúsenostiach. Pokiaľ ide o moje pracovné pôsobenie, pracujem v skvelom kolektíve profesionálov, od ktorých sa môžem veľa naučiť. Zatiaľ som sa stretol iba s ústretovým prístupom a snahou pomôcť, čo mi veľmi pomohlo najmä v začiatkoch. Ešte pred mojím odchodom sme mali s manželkou možnosť navštíviť Chicago, takže sme dobre vedeli do čoho ideme. Všetky detaily týkajúce sa nášho pobytu boli zabezpečené centrálou v Pittsburghu na vysokej profesionálnej úrovni.

· S akými pocitmi ste odchádzali po prvýkrát a s akými naposledy po sviatkoch?
Bol som si plne vedomý, že akceptovaním ponuky pôsobiť v USA sa zmení život celej mojej rodiny. Musím však povedať, že som nezaváhal ani sekundu, pretože to považujem za skvelú príležitosť a možnosť niečo nové sa naučiť. Stretávať nových ľudí a v neposlednom rade aj konfrontovať svoje schopnosti a doteraz nadobudnuté skúsenosti v inom konkurenčnom prostredí. Najprv som koncom septembra vycestoval do USA bez manželky a dcéry. Aj v minulosti som veľa cestoval a prežil veľa času na služobných cestách a rokovaniach. O to ľahšie sme preklenuli naše dočasné odlúčenie. Koncom roka som pobudol v Košiciach niekoľko dní. Samozrejme som navštívil kolegov a priateľov vo firme. Boli to iba milé stretnutia. Momentálne sme už všetci spolu v USA a žijeme úplne normálnym životom. Na záver by som povedal iba toľko, že ak by som sa mal rozhodnúť znovu, bez váhania by som sa rozhodol rovnako.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...