Vyhľadávanie:

Rôznorodé podujatia aj sprievod

Rôznorodé podujatia aj sprievod

Cieľom festivalu je priniesť tému práv LGBT+ ľudí do metropoly východu, otvoriť diskusiu o ich postavení a priniesť rôzne možnosti aj pre ľudí z väčšinovej spoločnosti na oboznámenie sa s každodennými situáciami, ktoré zažívajú. Sprievodné podujatia sú rôznorodé, ako je rôznorodá aj LGBT+ komunita.

Otváracím dňom bude táto sobota, 21. august, keď sa od 16.00 uskutoční viacero koncertov a párty. Vystúpia interpreti a interpretky z Košíc - duo Dennyiah, Vermilion či Baby Bourgeoisie. O večernú zábavu sa postará česká drag show Queeriety. V nedeľu sa bude konať opekačka v areáli U Koňa a večer online diskusia o sociálnej moci v LGBT+ komunite. V pondelok sa o 17.00 uskutoční online diskusia o queer životoch počas komunistického Československa a o 20.30 sa bude v Art Garden Tabačka premietať film Leto 85. V utorok sa program začne o 18.00 divadelným predstavením Smútok v srdci a falafel v placke, umelecký program bude pokračovať o 20.00 literárnym večerom vo Fabrik Space. V stredu sa o 17.00 uskutoční Queer kvíz vo Fabrik Space a diskusia o intersekcionalite v práci mainstreamových ženských organizácií. Štvrtkový program otvorí piknik s príbehmi, ktorý sa uskutoční o 16.00 v priestoroch Kasární Kulturpark. O 18.00 bude pokračovať diskusia o homoparentalite na Dvore Tabačky a večer od 20.00 ukončí Velvet Vogue Night vo veľkej sále Tabačky. V piatok sa o 19.00 na dvore Tabačky uskutoční diskusia o životoch transrodových ľudí a o 21.00 vo Fabrik Space karaoke párty Clutch.

Hlavným dňom  festivalu bude sobota 28.8. Programom v priestoroch Kasární Kulturparku bude sprevádzať košická rodáčka Judita Hansman, vystúpia rôzni interpreti a interpretky - Gitana, Ladies & Genitals, Katka Korček či Lera. Večer otvorí drag show Pinkbus a do rána budú hrať rôzni DJs. Súčasťou sobotňajšieho programu bude od 14.00 sprievod, ktorý vyrazí z Kásarní Kulturparku. V nedeľu týždeň uzavrie ekumenický program v Tabačke, v rámci ktorého sa uskutoční diskusia, premietanie filmu a ekumenická bohoslužba. Na úplný záver, večer o 18.00, predstavia organizátori online dokument o referende za rovnaké manželstvá v Írsku, spolu s diskusiou s vedúcou osobnosťou tohto hnutia.

Všetky podujatia sú zadarmo, bez vstupného a sú prístupné širokej verejnosti. Tak isto aj sprievodu sa môže zúčastniť ktokoľvek, bude dobrovoľná registrácia vopred, ale to len na zaistenie miesta, keďže kapacita Kasární bude obmedzená na 1 000 ľudí.                          

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...