Vyhľadávanie:

Rozprávkový deň detí

Rozprávkový deň detí

Aj napriek slzavej oblohe sa ZOO smialo

Rozprávkové postavičky z televíznej obrazovky v životnej veľkosti, obľúbení speváci, hokejisti, súťaže a tiež stretnutie so živými zvieratami... Pri takejto ponuke hádam každá detská dušička "zapiští" od radosti. Priznajme si, aj my "dospeláci" si radi "odskočíme" do fantazijného sveta dobra a hier. A tak všetci tí, ktorí chceli svoj drobizg pri príležitosti tohtoročného Medzinárodného dňa detí (a trošku aj seba) potešiť zážitkovým darčekom a nie obligátnymi sladkosťami, vybrali sa v nedeľu 30. mája popoludní do Zoologickej záhrady v Košiciach, kde na nich čakal dva a polhodinový program v réžii spoločnosti U. S. Steel Košice.

Po upršaných dňoch sa ukázalo aj slniečko a každý dúfal, že si to mraky aspoň v tento deň rozmyslia a deťom radosť nepokazia. V amfiteátri vyhrávala hudba, na pódiu rozložili svoje nástroje hudobníci, zo zaplneného hľadiska sa čochvíľa ozýval potlesk, ktorým dievčatká a chlapci privolávali svojich obľúbených hrdinov. Chvíľku napätia uvoľnil prezident U. S. Steel Košice George F. Babcoke, ktorý všetkých privítal a pozval k sebe víťaza výtvarnej súťaže, ktorú ste mohli sledovať v Oceli východu, 10-ročného Nicolasa Karičku, aby mu odovzdal výhru - mobilný telefón. To sa však k pódiu nemali blížiť deduško Večerníček, Maťko a Kubko, Snehulienka, Pat a Mat a Tri chrobáky.... V momente sa všetky hlavy otočili a šum prehlušil aj moderátora Vladimíra Voštinára. Ešte že na javisko amfiteátra vybehli piráti z Karibiku, alias tanečná skupina D. S. Studio. Deti potleskom odmenili aj všetkých rozprávkových priateľov, ktorí si pre ne pripravili pesničky a krátke epizódy zo známych príbehov. A potom aj superstaristu Denisa Lacha s kapelou...

Viac ako štyri a pol tisíc návštevníkov však po približne hodine s obavami sledovalo oblohu, po ktorej sa lenivo prevaľovali tmavosivé mračná. Škoda, ak nás dážď neobíde, hovorili si všetci. Tí, ktorí veselé popoludnie pripravovali i tí, pre ktorých bolo určené. Všade boli radosť a smiech. Plno bolo pri zábavných stanovištiach, v skákacom hrade a šmykľavke, vo vlasovom štúdiu... Nebo však nemalo zľutovanie a krátko po šestnástej hodine areál ZOO pokropili prvé kvapky. Najprv iba skusmo a potom naplno... Lúka v momente osirela a každý sa snažil skryť pod plachtu amfiteátra, či obliecť si pršiplášte, ktoré organizátor ponúkol aspoň niektorým.

Program pri pódiu pokračoval. Nedalo sa odísť predsa skôr než prišli hokejisti HC Košice Peter Bartoš, Radek Deyl, Richard Jenčík, Peter Slimák a brankár Július Hudáček, s ktorým hľadisko absolvovalo aj krátku rozcvičku a neodniesť si domov plagát s podpismi... A to ešte na svoje vystúpenie čakal Miro Jaroš... Domov nechceli odísť ani tí, ktorí sa zapojili do rozprávkových testov. Čo keď by práve ich Vlado Voštinár vyžreboval a prepásli by pekný darček - chalúpku s Maťkom a Kubkom? A tak napriek hustému dažďu ostali mnohí. Deti s úsmevom od ucha k uchu, zablatenými rukami, nohami i šatami, ale šťastné a veselé. Tento deň patril iba im.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...