Vyhľadávanie:

S.O.S. košických gymnastiek

S.O.S. košických gymnastiek

Hala

Je to takmer mesiac, čo novinami letela správa o požiari gymnastickej telocvične na Trebišovskej ulici. Oheň, ktorý v noci zo 4. na 5. februára budovu zachvátil, nezničil iba športový stánok. Gymnastkám, trénerom a všetkým, pre ktorých bola gymnastika životnou láskou, vzal všetko, čo mali a čomu zasvätili svoje životy.

Špecializovaná telocvičňa, aké máme na Slovensku už iba dve, slúžila približne osemdesiatim gymnastkám z oddielu OŠG Kešel Košice. Na prípravu ju využívali i gymnastky z Čiech, Maďarska, Nemecka, Holandska a príležitostne tiež krasokorčuliari, či lyžiari. OŠG Kešel Košice je nástupcom OŠG TJ VSŽ, ktorý vychoval rad slovenských reprezentantiek. Za všetky spomeňme len Katarínu Šarišskú, účastníčku olympijských hier. V súčasnosti sa môže klub pochváliť reprezentantkami v žiackej a juniorskej kategórii. Neodmysliteľnou súčasťou košickej gymnastiky je jej dlhoročný tréner a železiar Pavol Havier.

Ako mnoho iných i on prekrásnemu športu zasvätil život a telocvičňa na Trebišovskej ulici sa mu stala tak povediac domovom. Tým však bola pre mnoho detí železiarov, ktoré zo dňa na deň prišli o strechu nad hlavou. Činnosť klubu je v súčasnosti presunutá do gymnastickej haly na Popradskej ulici. Dočasné riešenie však neposkytuje vhodné podmienky, nakoľko ide o halu špecializovanú pre mužskú gymnastiku. Oddiel sa teda rozhodol urobiť všetko pre to, aby na pôvodnom mieste vyrástla nová hala. Finančne náročnú úlohu však nezvládnu sami. OŠG Kešel Košice preto priaznivcov košickej gymnastiky prosí o pomoc. Prispieť je možné na číslo účtu 0441882555/0900 alebo dvomi percentami z dane.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...