Vyhľadávanie:

Šampiónom bezpečnosti práce za prvý štvrťrok 2020 je Jozef Kandra

Šampiónom bezpečnosti práce za prvý štvrťrok 2020 je Jozef Kandra

Titul Šampión bezpečnosti práce získal v prvom štvrťroku 2020 strojník veľkostroja v Centrálnom prekladisku rúd divízneho závodu Vysoké pece Jozef Kandra. Právom. V januári tohto roku sa pohotovo a s veľkou rozvahou zachoval pri mimoriadnej udalosti, ktorej bol svedkom. Z kabíny stroja, ktorý počas zmeny ovládal, zbadal, ako sa tatrovka pri cúvaní na okraj hromady aj s vodičom pri dvíhaní korby naloženej materiálom prevrátila. Zalarmoval pomoc a sám sa ju medzitým vydal poskytnúť zranenému. Na mieste nešťastia sa k nemu pridal aj ďalší kolega z dodávateľskej organizácie, spolu urobili duchaprítomne čo bolo treba, aby sa k postihnutému dovnútra kabíny auta dostali a poskytli mu prvú pomoc. Potom sa už o zraneného postarali naši hasiči a zdravotníci, ktorí prišli na miesto nešťastia veľmi rýchlo a po ošetrení ho odviezli do nemocnice.

„Určite by pomohol každý, kto by bol na mojom mieste,“ konštatoval nový šampión bezpečnosti práce, ktorý si ocenenie v súvislosti so šírením pandémie nového koronavírusu nemohol prevziať tak ako tradične jeho predchodcovia na stretnutí v hlavnom war roome. Ku gratulantom sa aj takouto formou pripájajú nadriadení a zástupcovia útvaru GM pre bezpečnosť a hygienu USSK. 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...