Vyhľadávanie:

Šanca na rozvoj pre vysokoškolákov

Šanca na rozvoj pre vysokoškolákov

Mentor Network Program v Košiciach už po tretí raz

Knižnica InfoUSA v Košiciach patrila vo štvrtok 20. marca 2014 podvečer úspešným vysokoškolákom a manažérom firiem. Pod taktovkou Americkej obchodnej komory v Slovenskej republike a CSI Leasing sa tu v spolupráci s Veľvyslanectvom Spojených štátov amerických na Slovensku a InfoUSA v Košiciach uskutočnil v poradí už tretí ročník vyhľadávaného podujatia, ktoré sprostredkúva študentom možnosť kariérneho poradenstva a tútorstva prostredníctvom priamej a osobnej komunikácie s generálnymi riaditeľmi úspešných spoločností a zástupcami podnikateľského prostredia. Nechýbali medzi nimi ani viceprezident U. S. Steel Košice pre ľudské zdroje Martin Pitorák a generálny manažér pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov Milan Polča.

"Pre študentov je to jedinečný večer. Toľko vedomostí a skúseností na jednom mieste iste využijú pre svoj ďalší rozvoj čo najviac. Všetci mentori im majú čo ponúknuť. Inšpirácií je viac než dosť," uviedol Martin Kardoš, výkonný riaditeľ CSI Leasing, ktorý Mentor Network Program po tom, čo ho sám absolvoval, "priviezol" na Slovensko z USA, kde svojho času študoval. Ako konštatovala Natalia Spodniak z Americkej obchodnej komory na Slovensku, účastníci stretnutia prešli výberom. "Polovicu z prítomných študentov delegovali na stretnutie samotné univerzity, druhú polovicu sme vybrali z tých, ktorí nám zaslali svoj motivačný list a životopis," ozrejmila.

Medzi vyše šesťdesiatimi vysokoškolákmi z Košíc, Prešova, Banskej Bystrice a Žiliny bol aj doktorand ekonomickej univerzity Lukáš Jakab. Prečo bol na podujatí už tretí raz? "Je to veľmi dobrá príležitosť pre mladých ľudí aby spoznali niečo nové nielen spoza školských lavíc. Prirovnal by som to asi tak, že v laviciach sa učíme niečo o obale, tu sa naučíme, čo v tom obale je. Preto je toto podujatie výborné. Stretávame tu veľa ľudí z praxe, ktorí nám presne priblížia, ako ich biznis funguje. To je pre nás vysoká pridaná hodnota." A čo si z toho, čo na stretnutiach nadobudol, cení najviac?

"Najcennejšími sú vari komunikačné skúsenosti. Na prvom stretnutí som, priznávam, nevedel, o čom mám s potenciálnym mentorom hovoriť. Či hovoriť o sebe alebo sa pýtať na jeho životné skúsenosti. Teraz je to už úplne iné. Stretol som tu minule pána Lopušiaka, ktorý šéfuje jednej spoločnosti na strednom Slovensku, zaoberajúcej sa výrobou dielcov pre automobilový priemysel. Neskôr mi ukázal celú firmu, vysvetlil výrobný proces. Bolo to oveľa lepšie, než by som si preštudoval nejakú knihu. Veľmi takéto programy kvitujem."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...