Vyhľadávanie:

Šancu na výhru má každý

Šancu na výhru má každý

Milé deti, spoločnosť U. S. Steel Košice pre vás všetkých, ktorí sa spolu s rodičmi chystáte osláviť svoj sviatok 1. júna v košickej ZOO, pripravila okrem celého radu zábavných podujatí i vedomostnú súťaž. Ak správne odpoviete na otázky v teste, ktorý donesiete na oslavy a vhodíte do pripravenej urny vedľa pódia prírodného amfiteátra do 16. hodiny, môžete vyhrať balíček sladkostí. Šťastie sa môže usmiať na pätnástich výhercov, ktorých vyžrebujeme krátko po 16. hodine.

Ak si pozorne prečítate nasledujúci krátky článoček, určite sa dozviete správne odpovede. A pritom budete zase o niečo múdrejšie.

TUČNIAKY - OBYVATELIA ĽADOVCA VO FRAKU

Tučniaky patria k nelietavým vtákom. Zato sú ale najlepšími plavcami a potápačmi. Žijú v oblasti Antarktídy. Väčšinu života trávia vo vode, kde lovia ryby a drobné mäkkýše, či planktón. K najznámejším druhom tučniakov patrí tučniak cisársky. Okrem neho môžeme na južnom póle nájsť ešte ďalších päť druhov. Tučniak cisársky je obratný plavec a potápa sa až do hĺbky 400 metrov. Na hladinu sa vynára každých pätnásť minút, aby si naplnil pľúca čerstvým vzduchom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...