Vyhľadávanie:

Sciranko najrýchlejším veteránom v Jeruzaleme

Sciranko najrýchlejším veteránom v Jeruzaleme

Naši vytrvalci ešte v polovici marca úspešne absolvovali maratónsky beh v najväčšom izraelskom meste. Jozef Sciranko v ňom zvíťazil v kategórii nad 50 rokov. V Jeruzaleme sa beží City Maraton, teda mestský beh v uliciach mesta, ktoré je presiaknuté históriou ľudstva.  Leží vy výške asi 800 metrov nad morom a je veľmi členité.

„Asi neexistuje vo svete ´kopcovitejší´ mestský maratón  s celkovým prevýšením + 650 metrov,“ konštatuje Jozef Sciranko. „V bežeckom slangu sa tomu hovorí ´pílka´, teda hore a dole, takmer žiadna rovina na seriózne vyrovnané  tempo. Vytrvalci však tieto preteky vyhľadávajú najmä pre duchovnú, religióznu a kultúrnu výnimočnosť. Mimoriadne sú aj tým, že sa bežia pred sviatkom sabatu, keď sa v Izraeli doslova zastaví život.“ V uliciach mesta počas maratónskeho dňa  pretekalo viac ako desať tisíc bežcov v rôznych disciplínach od 5 km až po kráľovských 42 km. Celý maratón dobehlo 1490 bežcov. „Podarilo sa mi dobehnúť v čase 3:15 hod. na celkovo  34. mieste, v mojej kategórii veteránov nad 50 rokov na 1. mieste. Považujem to po tohtoročnej zime za veľmi slušný výsledok. Tréningy vo februárovom mrazivom vetre nakoniec priniesli svoje ovocie, navyše som slušný objem hodín odjazdil aj v úzkej stope na bežkách,“ dodal. Maratónsku trať v Jeruzaleme úspešne zdolali  aj ďalší členovia minivýpravy BK Steel Košice František Semanko (4:42 h.) a Igor Breznen (4:21 h.), ktorých manažérsky podporoval Jaroslav Horný.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...