Vyhľadávanie:

Sedemnástich dnes preveria testy

Sedemnástich dnes preveria testy

Základný kurz na obsluhu pohyblivých pracovných plošín na domácej pôde

Sedemnásť vybraných zamestnancov z divíznych závodov U. S. Steel Košice sa v uplynulých dňoch zúčastnilo základného kurzu obsluhy pohyblivých pracovných plošín. Školenie sa uskutočnilo pod záštitou riaditeľa pre bezpečnosť vyhradených technických zariadení.

"Pohyblivé pracovné plošiny sú ideálnym riešením pre montážne, inštalačné a údržbárske výškové práce, čiže slúžia ako takzvané premiestniteľné lešenia. Väčšina typov plošín je určená na práce v halách i vo vonkajšom prostredí," priblížil problematiku školiteľ, odborný pracovník pre zdvíhacie zariadenia Marek Vojvoda. "V minulosti sme kurzy zabezpečovali u organizácií, ktoré vlastnia oprávnenia na túto činnosť. Rozhodnutie organizovať školenie na domácej pôde ovplyvnila skutočnosť, že U. S. Steel Košice získala potrebné oprávnenie na realizáciu základného kurzu i hľadanie možností ako ušetriť náklady."

Prípravou podkladov, prezentácií i lektorskou činnosťou boli poverení odborní pracovníci zdvíhacích zariadení útvaru Riaditeľa pre bezpečnosť zdvíhacích zariadení pod vedením Petra Koscelánskeho.

"Teoretická časť bola zameraná na bezpečné a efektívne používanie pohyblivých pracovných plošín. Zamestnanci sa oboznámili s všetkými bezpečnostnými predpismi, ktoré musia počas obsluhy plošín dodržiavať, s návodmi a manuálmi jednotlivých typov pohyblivých plošín, ako aj s nežiaducimi udalosťami a úrazmi, ktoré pri prevádzkovaní plošín vznikli. Súčasťou základného kurzu bola aj praktická časť, ktorú mal na starosti skúsený inštruktor Jozef Németh z divízneho závodu Servis a služby," informoval Vojvoda.

Účastníci kurzu získajú po dnešnom, 11. februára, úspešnom preverení odborných vedomostí v zmysle zákona 124/2006 Z. z. osvedčenie na obsluhu pohyblivých pracovných plošín.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...