Vyhľadávanie:

Semifinále začíname v Trenčíne

Semifinále začíname v Trenčíne

Hokej
Náš útočník Kroták, patril spolu s obrancom Kledrowetzom k najlepšie strieľajúcim hráčom vo štvrťfinálovej sérii proti Žiline. V druhom zápase na domácom ľade Kroták takto otvoril skóre i napriek tomu, že ho atakovali dvaja obrancovia hostí.

Aj keď hokejistov HC Košice nezastihol záver základnej časti extraligy v optimálnej forme, predsa sa dočkali vytúženého úspechu. Ich vytýčený cieľ sa naplnil, keď po štyroch stretnutiach so Žilinou vyhrali štvrťfinálovú sériu 4:0 na zápasy a postúpili do semifinále.

"Cieľ sme v tejto sezóne už splnili," nechal sa počuť tréner Milan Jančuška a pokračoval: "V semifinálových súbojoch s Trenčínom nemáme čo stratiť, môžeme len získať. Dôkladne sa v priebehu tohto týždňa na vojakov v tichosti pripravujeme, aby sme s nimi odohrali vyrovnanú partiu. Dukla je favoritom, ale aj vlani bol favoritom Zvolen a vidíte ako to dopadlo, keď sme sa cez tohto silného súpera prebojovali do finále. Aj v tomto ročníku sa o niečo podobné budeme snažiť, v každom prípade chceme byť Trenčínu vyrovnaným súperom. Trenčania budú tento raz pod tlakom, najmä keď dva úvodné zápasy hrajú doma, čo je pre nás určitou psychickou výhodou."

Kto by z fanúšikov nášho tímu predpokladal, že cez Žilinčanov sa hladko 4:0 na zápasy prebojujeme do semifinále? Aj keď bol náš tím favoritom, nikto neveril tomu, že po nevýrazných výkonoch zostanú naši hokejisti po štvrťfinálovej sérii bez porážky. Séria sa totiž pre náš celok nevyvíjala najideálnejšie, pretože už v úvodnom domácom zápase sme viedli 3:1 a ľahkomyseľne prenechali iniciatívu hosťom. Tí v záverečnej tretine vyrovnali a vynútili si predĺženie. Herne sa naši hráči v tomto prvom súboji len hľadali, ale postupne sa v ďalších stretnutiach predsa len skoncentrovali a zúžitkovali svoje skúsenosti z uplynulej sezóny zo súbojov o titul majstra. Ba čo naviac, mali sme vyrovnanejší káder než Žilina a v predĺžení prvého súboja aj hokejové šťastie, ktoré sa priklonilo na našu stranu.

Semifinále sa hrá tak isto na štyri víťazné zápasy a ako prvá začína dvojica Trenčín - Košice. Obidve mužstvá sa stretnú v nedeľu 14. a v pondelok 15. marca najprv na ľade v Trenčíne. V Košiciach sa vojaci predstavia v ďalších dvoch stretnutiach vo štvrtok a v piatok 18. - 19. marca 2004. Prípadné ďalšie termíny semifinálových zápasov sú 22. marca v Trenčíne, 24. marca v Košiciach a 26. marca opäť v Trenčíne.

Druhá semifinálová dvojica Zvolen - Slovan Bratislava sa stretne v prvých zápasoch vo Zvolene až v utorok a v stredu 16. - 17. marca. Odvetné dve stretnutia v Bratislave odohrajú v sobotu a v nedeľu 20. - 21. marca a termíny prípadných ďalších stretnutí sú 23. marca vo Zvolene, 25. marca v Bratislave a 27. marca znova vo Zvolene.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...