Vyhľadávanie:

Séria pokračuje u nás v nedeľu

Séria pokračuje u nás v nedeľu

Hokejová extraliga vstúpila do svojej najvzrušujúcejšej fázy sezóny, do play-off

V závere základnej časti hokejovej Tipsport extraligy ťahali hokejisti HC Košice výbornú dvanásťzápasovú sériu víťazstiev. Stali sa víťazmi základnej časti a zaslúžene sú najväčším favoritom na titul. Majú vyrovnaný káder, dvoch dobrých brankárov a pokoj do hry priniesol aj tréner Peter Oremus, ktorý vystriedal Antona Tomka aj napriek tomu, že Košičania boli v tom čase na prvom mieste v tabuľke. Neatraktívna hra sa nepáčila fanúšikom, všetko sa však zmenilo v záverečných dvanástich dueloch.

V závere uplynulého týždňa sa naplno rozohrala štvrťfinálová séria play-off. Podľa osvedčeného kľúča sa podľa postavenia v tabuľke po základnej časti vytvorili tieto štvrťfinálové dvojice: Košice - Piešťany, Nitra - Martin, Banská Bystrica - Trenčín a Zvolen - Poprad.

Náš úradujúci majster má už prvé dva štvrťfinálové zápasy za sebou. Po nich je stav série nerozhodný 1:1. Hoci majú naši hokejisti v tejto sezóne s Piešťanmi zo vzájomných súbojov priaznivejšiu bilanciu, zápasy play-off sú vždy o niečom inom. Hostia hneď v úvodnom sobotňajšom stretnutí príjemne prekvapili, keď prvý štvrťfinálový duel v Steel aréne vyhrali. Jeho hráči hrali zodpovedne, takticky a zverencov trénera Oremusa zaskočili dobrým pohybom. Našim úvodná tretina nevyšla, už po dvadsiatich minútach prehrávali rozdielom dvoch gólov. Potom sa snažili o zvrat, ale strelecky sa nedokázali presadiť. Hrali síce bojovne, ale trochu ich pribrzdilo, že sa zranilo až päť hráčov. A to mužstvu na pohode nepridalo. Prvý duel bol vlastne ukážkovým príkladom toho, že v play-off sa dokážu diať zázraky.

Do druhého súboja už naši nastúpili ako vymenení. Súpera valcovali a už od prvých minút ho dostali pod tlak. "Úvod bol taký, aký sme si predstavovali. Bolo dobré, že už v prvej presilovke sme dali gól a v druhej časti zápasu sme pridali ďalší," zhodnotil nedeľňajší súboj strelec našich dvoch gólov v stretnutí Richard Jenčík a pokračoval: "Piešťanci síce znížili na 2:1, ale potom sme zaregistrovali ďalšie tri góly. Škoda prvého prehraného zápasu. Po dvoch domácich dueloch sme chceli viesť 2:0 na zápasy, no nevyšlo to. V play-off musíme šliapať na sto percent, od začiatku hrať vo vysokom tempe a dať do toho všetko. Ako vidíte, oplatilo sa. Tak aktívne korčuliarsky ako teraz, sme mali hrať aj v prvom súboji. V Piešťanoch chceme jednoznačne uspieť a obidva zápasy vyhrať."

Tréner nášho tímu Peter Oremus po druhom súboji s Piešťanmi len stroho poznamenal: "Tento zápas bol pre nás veľmi dôležitý, aby sme vyrovnali stav série. Zvládli sme to, prístup hráčov bol veľmi dobrý, toto víťazstvo si vážim."

Dnes 4. a zajtra 5. marca odohrajú hokejisti HC Košice ďalšie dve štvrťfinálové stretnutia na ľade v Piešťanoch. Pretože séria sa hrá na štyri víťazné zápasy, je jasné, že ďalší, v poradí piaty vzájomný súboj sa odohrá v našej Steel aréne v nedeľu 8. marca o 17. hodine. Ak sa o postupujúcom ani po tomto zápase nerozhodne, prípadný šiesty vzájomný súboj bude na programe v utorok 10. marca v Piešťanoch a rozhodujúce siedme stretnutie sa uskutoční vo štvrtok 12. marca v Košiciach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...