Vyhľadávanie:

Sezónu otvárajú v Blažiciach

Sezónu otvárajú v Blažiciach

Každoročne koncom februára a začiatkom marca organizujú v Blažiciach vytrvalostný beh Olšavskou dolinou na 16 km. V tomto roku sa jeho 33. ročník, ktorý je 5. ročníkom Memoriálu Dr. Pavla Ruščáka, uskutoční v nedeľu 2. marca so štartom o 13. hodine. Organizátori na čele s prezidentom OŠK Blažice Dušanom Štefánim očakávajú bohatú účasť domácich, ale aj zahraničných bežcov z Poľska, Maďarska a Ukrajiny.

Výsledky sa budú hodnotiť v štyroch vekových kategóriách mužov a v dvoch kategóriách žien. Víťaz hlavnej kategórie získa finančnú odmenu 5 tisíc korún a za prekonanie traťového rekordu, ktorý drží časom 47:10 min. bývalý čs. reprezentant Zdeněk Mezulianik z ČH Praha ešte z roku 1989, je vypísaná odmena 3 tisíc korún. Týmto behom otvárajú vytrvalci každý rok novú bežeckú sezónu a beh v Blažiciach je už tradične zaradený do celoročnej bežeckej ligy. Okrem toho je toto podujatie tiež zaradené do súťaže v rámci Východoslovenskej veľkej ceny vytrvalcov, ktorej sa zúčastňujú tiež bežci z bežeckého klubu BK Steel Košice, ale aj iní zamestnanci spoločnosti.

Pre pretekárov, ako aj pre priaznivcov behu v Blažiciach pripravili organizátori dopravu do dejiska štartu tam i späť. Odchod autobusu je o 11. hodine z autobusovej zastávky oproti vchodu do hotela Gloria v bočnej ulici pri Všeobecnej zdravotnej poisťovni v Košiciach. Autobus zastaví aj na ceste oproti OC Bajkal na Sídlisku Nad jazerom. Bližšie informácie o podujatí poskytne D. Štefáni na mobile 0918 555 737.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...