Vyhľadávanie:

Sezónu zakončili karnevalom

Sezónu zakončili karnevalom

Krasokorčuliarky
Trojica najúspešnejších krasokorčuliarok uplynulej sezóny z Kraso Centra Košice. Zľava juniorská majsterka Jaqueline Belenyiesiová, Radka Bártová a Viktória Filipová.

Iba pred niekoľkými dňami zakončili sezónu 2003/2004 členovia bývalého krasokorčuliarskeho oddielu VSŽ, neskôr Kraso Centra Košice. Za uplynulé roky svojej činnosti sa svojimi výkonmi dostali krasokorčuliari tohto klubu, ktorý sponzorsky výrazne podporuje U. S. Steel Košice, medzi elitu na Slovensku.

"Skutočne sa máme s čím pochváliť, veď z dvadsiatich aktívnych členov nášho krasokorčuliarskeho Kraso Centra máme viacerých reprezentantov vo svojich vekových kategóriách," povedal nám predseda klubu Vladimír Čuchran a pokračoval: "V uplynulej sezóne sa našim pretekárom úspešne darilo na slovenskom šampionáte, kde tituly získali v kategórii junioriek Belenyiesiová, zo starších žiačok Bártová a z mladších žiačok Reitmayerová. Tá sa presadila aj medzi staršími žiačkami, keď získala striebornú medailu. Z chlapcov si majstrovský titul vybojoval v kategórii starších žiakov Štróbl, striebro Dlugoš a v kategórii nádejí zlato získali Reitmayer a Novella. Belenyiesiová skončila na majstrovstvách v Bratislave medzi ženami na druhej priečke a striebro medzi juniorkami si vybojovala Kotradyová a bronz Filipová."

Vo funkcii trénerov v tomto klube pôsobia Hana Töcziková, Iveta Reitmayerová a Alexander Miskolczy, ktorí získali so svojimi zverencami aj ďalšie úspechy v rámci Slovenského pohára, ktorého finále sa konalo v Humennom. Pod Vihorlatom si víťazstvá vybojovali Belenyiesiová, Bártová a Štróbl. Na druhých priečkach sa umiestnili Filipová a Fáber, bronz získali Kotradyová a Dlugoš.

"Nebolo to jednoduché sa v týchto dlhodobých pretekoch v silnej konkurencii presadiť," hovorí trénerka H. Töcziková a dodala: "V rámci tejto súťaže sme štartovali v Nitre, Prešove, Spišskej Novej Vsi, Trnave, Liptovskom Mikuláši, Banskej Bystrici, Žiline a našu Veľkú cenu Košíc sme zorganizovali na ZŠ v Trebišove. Pretekárov tam dopravujeme autobusom, takže vďaka nášmu sponzorovi U. S. Steel Košice máme možnosť na trebišovskom ZŠ trénovať dvakrát do týždňa. Tri naše juniorské reprezentantky štartovali aj v zahraničí na pretekoch Grand Prix, Belenyiesiová v Ostrave, Filipová v Záhrebe a Kotradyová v Gdaňsku. Naša najúspešnejšia juniorka Belenyiesiová štartovala aj na juniorských majstrovstvách sveta v Haagu, kde skončila na 17. mieste v kvalifikácii. Ďalší veľký talent je starší žiak Jakub Štróbl, ktorý v uplynulej sezóne trénoval v Prahe pod vedením známej trénerky Horklovej, ale pretekal za náš Kraso Centrum Košice."

Umiestnenie ďalších pretekárov a pretekárok z Kraso Centra v uplynulej sezóne: Slovenský šampionát v Bratislave - ženy: 6. Fáberová, juniorky: 4. Fáberová, 5. Klemová, 6. Malejčíková, juniori: 4. Fáber, kategória ml. nádeje: 5. Kršňáková, 6. Hriňáková, st. nádeje: 6. Sabolčáková, a vo finále Slovenského pohára v Humennom 4. miesto medzi juniorkami obsadila Klemová. Uplynulú sezónu zakončili krasokorčuliari z Kraso Centra karnevalom a potom si na záver zahrali s rodičmi a rodinnými príslušníkmi hokej. "Bolo to výborné rozptýlenie po namáhavej sezóne. Spomínané výsledky nás, vďaka nášmu sponzorovi, zaväzujú pokračovať v nastúpenom trende. Nechceli by sme totiž stratiť získané pozície medzi krasokorčuliarskou elitou na Slovensku. S týmito predsavzatiami nastúpime v letných mesiacoch do prípravy na budúcu sezónu," uzavrel náš rozhovor predseda Kraso Centra Košice V. Čuchran.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...