Vyhľadávanie:

ŠFK uvedie vo štvrtok výnimočný koncert

ŠFK uvedie vo štvrtok výnimočný koncert

Najbližší symfonický koncert v Štátnej filharmónii Košice bude výnimočný. Nielen vďaka uznávanému husľovému virtuózovi Ivanovi Ženatému. Návštevníci zažijú aj svetovú premiéru Koncertu pre husle a orchester ‚Za stratené lásky‘ od nedávno zosnulého oceňovaného skladateľa Juraja Filasa. Pod taktovkou Leoša Svárovského (na snímke) odznie aj efektná Slovácka suita z pera Vítězslava Nováka.

Koncert venovaný pamiatke skladateľa Juraja Filasa sa uskutoční vo štvrtok 17. februára o 19:00 v Dome umenia v režime OP.

Skladateľ Juraj Filas (1955 – 2021) bol košický rodák dlhoročne pedagogicky pôsobiaci na pražskej AMU. Napísal viac než 120 diel, ktoré zazneli na svetových pódiách, dokonca opakovane v Carnegie Hall v New Yorku.

Český husľový virtuóz Ivan Ženatý hosťuje so slávnymi medzinárodnými orchestrami, pracuje na sólových i komorných projektoch a pedagogicky pôsobí v Drážďanoch a New Yorku. S Jurajom Filasom ho spájala nielen hudba a práca, ale aj silné priateľské puto.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...