Vyhľadávanie:

Pribudnú ďalšie radary

Pribudnú ďalšie radary

Mnohí ste určite zaregistrovali, že v areáli podniku bolo nainštalovaných 6 stacionárnych radarov na meranie rýchlosti. Inštalácia ďalších šiestich kusov je už naplánovaná na vytipované kritické úseky. Plánujeme tiež inštaláciu 10 ks svetelného výstražného STOP značenia. Súčasťou samostatného projektu bude aj výmena nefunkčných radarov a signalizácie prichádzajúceho vlaku.

Kontrolu dodržiavania zásad bezpečnej dopravy v USSK sú  oprávnení vykonávať aj zamestnanci  útvaru GM pre bezpečnosť a ochranu, SBS a poverení zamestnanci DZ Doprava. Pri plánovaných aj neplánovaných kontrolách sa zameriavajú na autobusy, kamióny, motorové vozidlá, motocykle a iné mobilné zariadenia.

Od začiatku roka boli zaznamenané štyri porušenia dopravných predpisov ako na strane zamestnancov USSK, tak aj zamestnancov dcérskych spoločností a dodávateľov. Opakovane sú zaznamenané porušenia ako  nedodržanie predpísanej rýchlosti, jazda bez dokladov potrebných na vedenie vozidla, či telefonovanie  počas jazdy. Najviac porušení bolo zaznamenaných na železničných priecestiach  Expedície Teplej valcovne, DZ Oceliareň, DZ Vysoké pece a DZ Studená valcovňa.   

Každé zistené porušenie zásad bezpečnej dopravy je v USSK sankcionované podľa interných predpisov a v zmysle VOP, v prípade účasti PZ SR aj blokovou pokutou na mieste.

Dodržiavajte maximálne povolené rýchlosti, zastavte svoje vozidlo pred dopravnou značkou „Stoj, daj prednosť v jazde“, rešpektujte dopravné značky, netelefonujte počas jazdy, zabezpečíte tým BEZPEČNOSŤ všetkých účastníkov premávky a pamätajte, že koľajové vozidlo má vždy prednosť!

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...