Vyhľadávanie:

Škôlkarov naučia, ako sa správať v premávke

Škôlkarov naučia, ako sa správať v premávke

Dopravné ihrisko pri MŠ Galaktická slávnostne otvorili

Opäť sme prispeli na dobrú vec. Nové detské dopravné ihrisko pri materskej škole na Galaktickej ulici vyrástlo aj vďaka finančnej podpore U. S. Steel Košice. Projekt Bezpečne na ceste sa v uplynulom roku zaradil medzi ocenené v programe Spoločne pre región, ktorý firma organizuje spoločne s Karpatskou nadáciou.

Deťom ihrisko oficiálne slúži od stredy 28. marca 2012, keď ho za prítomnosti zástupcov rodičovského združenia školy, partnerov projektu, hlavných sponzorov a zástupcov mesta slávnostne otvorili. Ide o ojedinelý projekt, pretože, ako povedala riaditeľka MŠ Galaktická Anna Magdošková, v Košiciach sa v žiadnej inej materskej škole dopravné ihrisko tohto typu a rozmerov nenachádza. Pre deti v predškolskom veku má veľký význam. "Ihrisko bude slúžiť najmä ako prevencia pred dopravnými nehodami, pretože deti majú na nej veľký podiel. Budú sa vzdelávať cielene v rámci edukačných hodín. Ihrisko využijeme aj počas pohybových aktivít, chlapci i dievčatá ho budú využívať denne."

Spoločnosť U. S. Steel Košice zastupovala na slávnostnom otvorení manželka prezidenta železiarov Mary Rintoulová, ktorá s námestníkom primátora mesta Košice Ladislavom Lazárom prestrihla symbolickú stuhu. Ako povedala, aj v Amerike kladú na dopravnú výchovu detí veľký význam. "U nás fungujú kurzy, na ktoré rodičia môžu svoje ratolesti prihlásiť. V nich sa deti vzdelávajú v oblasti dopravnej výchovy a na výučbu sa používajú podobné ihriská, aké môžeme vidieť aj v tejto materskej škole. Toto je však väčšie ako u nás. Deti sú začlenené do skupín a kurzy sú deťom k dispozícii od piatich rokov." V Spojených štátoch majú pre chlapcov a dievčatá v predškolskom veku pripravené aj iné kurzy. "Učíme ich napríklad aj ako sa správať k cudzím ľuďom. Je to dôležité. Majú byť milé, ale nie až príliš, musia si uvedomiť určité nebezpečenstvá," uviedla na margo kurzov pre najmenších M. Rintoulová.

Dopravné ihrisko pri MŠ Galaktickej v Košiciach je k dispozícii aj deťom zo susedných materských škôl a tiež žiakom prvého stupňa základných škôl.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...