Vyhľadávanie:

Skórovali aj posily

Skórovali aj posily

V 21. kole hokejovej extraligy náš majster vyhral doma dvojciferne

Po tom, ako prišiel do Košíc nový tréner Rostislav Čada, náš majstrovský tím HC Košice sa nedokázal hneď uchytiť a bodovať v každom zápase naplno. V tabuľke sa posunuli o niečo vyššie na piatu priečku, ale na rozdiel od lídra extraligovej tabuľky, ktorým je bratislavský Slovan, majú naši hokejisti na svojom konte o 17 bodov menej. S 81 gólmi majú síce druhý najproduktívnejší útok (Slovan strelil 82 gólov), ale v defenzíve sú na tom podstatne horšie, keď Slovan inkasoval len 32 gólov, kým náš celok až 58 gólov. Na štvrtý Martin strácame bod, na tretiu Skalicu tri. Aj preto sa funkcionári klubu HC Košice poobzerali po posilách. Ešte koncom októbra do mužstva postupne prišli dvaja českí legionári, útočníci Petr Šachl z Liberca a Marek Vorel z Brna, obranné rady v uplynulom týždni posilnil ich krajan Michal Šeda z Pardubíc.

Štatistické čísla v tejto sezóne naznačujú, že v jednotlivých kolách Košičania nevyhrali viac ako dva zápasy po sebe. Naposledy si mohli zlepšiť víťaznú sériu po 16. kole druhej štvrtiny základnej časti, kedy vyhrali doma nad Nitrou a v Trenčíne. Lenže potom doma hostili Banskú Bystricu a s ňou prehrali. V ďalších dvoch kolách po sebe opäť zvíťazili, a to na ľade nováčika v Spišskej Novej Vsi a doma nad mladým tímom Slovensko 20. Sériu víťazstiev však znova nedokázali posunúť na tri stretnutia v rade, pretože v piatok uplynulého týždňa prehrali po dlhšej reprezentačnej prestávke v Poprade.

Je ale potešiteľné, že sa všetci traja legionári zapísali v našom tíme do streleckej listiny. Šachl skóroval v Trenčíne, Vorel bol úspešný v domácom súboji proti reprezentačnej dvadsiatke a spolu so Šedom sa strelecky prezentovali aj v nedeľu proti Liptákom. A pomaly sa prebúdzajú aj naši kanonieri, ktorí zaznamenali hetriky. Vladimír Dravecký strelil tri góly v Trenčíne, Rudolf Huna sa trikrát strelecky presadil v zápase so Slovenskom 20 a Juraj Faith bol tri razy úspešný v nedeľu proti Liptovskému Mikulášu. V tomto zápase sa zrodil už tretí dvojciferný výsledok v tejto extraligovej sezóne, keď naši hravo vyhrali 11:3.

Hokejová extraliga má v tomto týždni opäť nabitý program. Včera sa po našej uzávierke hralo už 22. kolo, v ktorom sa náš úradujúci majster stretol v Bratislave s lídrom tabuľky, so Slovanom. V piatok 20. novembra sa o 17.30 hodine stretnú hokejisti HC Košice v Steel aréne so Zvolenom a v nedeľu 22. 11. sa predstavia na ľade v Skalici. Druhú štvrtinu základnej časti uzavrieme v piatok 27. 11. domácim stretnutím s Martinom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...