Vyhľadávanie:

Skvalitnia diagnostiku

Skvalitnia diagnostiku

Vo Fakultnej nemocnici L. Pasteura v Košiciach majú v prevádzke röntgenový prístroj, ktorý jej darovala švajčiarska vláda. Slávnostný akt jeho odovzdania bol vyvrcholením projektu, v rámci ktorého získali rovnaké prístroje aj zdravotnícke zariadenia v Humennom a Svidníku. Jeden RTG prístroj FCR 5501 digital stál 2,5 milióna korún. Ide o málo používané zariadenie, ktoré v minulosti slúžilo vo Švajčiarsku na vyšetrovanie migrantov. V košickej nemocnici ho budú využívať na Klinike rádiodiagnostiky a nukleárnej medicíny predovšetkým na diagnostikovanie ochorení hrudníka a pľúc.

Prístroj FCR patrí v röntgenovej diagnostike medzi najmodernejšie. Využíva systém bez filmovej technológie a priamej digitalizácie, čo umožňuje vykonať vyšetrenie rýchlejšie. Obraz má vysokú kvalitu a celý systém je veľmi úsporný, bez použitia akéhokoľvek spotrebného materiálu. Umožňuje totiž prehliadať, hodnotiť a archivovať snímky na pracovnej stanici v digitálnej forme, bez nutnosti vyvolávať RTG snímky. Na prístroji už vyšetrili prvých pacientov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...