Vyhľadávanie:

Skvelý deň pod holým nebom plný poznania, zážitkov a zábavy

Skvelý deň pod holým nebom plný poznania, zážitkov a zábavy

Modrá obloha a po celý deň pekné slnečné  počasie vládli v sobotu 3. júna 2017 počas šiesteho ročníka obľúbeného podujatia Family Safety Day, na ktoré sa košickí hutníci spolu so svojimi rodinami zaregistrovali v rekordne krátkom čase.  Deň otvorených dverí v U. S. Steel Košice, a to už dnes môžeme bez zveličovania povedať, sa skutočne vydaril. Očakávania bezmála päťtisíc záujemcov, no najmä rodín hutníkov, ktorí ponuku vedenia spoločnosti získať skvelé zážitky z poznávania na bezpečnosť náročnej práce železiarov vyrábajúcich koks, surové železo, oceľ, plechy, radiátory, ale aj energiu,  sa iste naplnili. Povieme už teraz. Zvedavcov, ktorí využili príležitosť a absolvovali či už autobusovú prehliadku fabriky s nahliadnutím do haly teplej valcovne, alebo pešiu exkurziu do výrobných priestorov studenej valcovne, dynamolinky a lakoplastovacej linky, bolo vyše dvetisíc dvesto.

Účastníkov tohtoročného podujatia, ktorého hlavným motívom bolo potvrdenie najdôležitejšej firemnej priority, ktorou je bezpečnosť práce, ale i oslava rodiny a Medzinárodného dňa detí, privítal a pozdravil z pódia prezident spoločnosti U. S. Steel Košice Scott Buckiso.

„Bez našich zamestnancov by výsledky firmy, jej úspechy, ale takisto aj deň, akým je tento, keď môžeme spoločne oslavovať,  neboli možné. Im patrí naša veľká vďaka,“ ocenil prácu košických hutníkov i organizátorov podujatia. Zdôraznil, že bezpečnosť práce je v našej firme skutočne prioritou číslo jeden a preňho osobne, poznamenal, je veľmi dôležitá najmä počas momentov, keď vidí zamestnancov a ich blízkych, ako sa svorne zabávajú. Požiadal rodiny, aby dôležitosť dodržiavania bezpečnostných pravidiel pri práci pripomínali svojim najbližším zakaždým ešte predtým, než do  fabriky vstúpia.

Železiarov a ich rodiny pozdravili a zaželali deň bohatý na zážitky aj primátor Košíc Richard Raši,  generálny manažér pre bezpečnosť práce a hygienu a REACH Mark Salo, rovnako ako aj predseda Rady odborov OZ KOVO U. S. Steel Košice Juraj Varga.

Od deviatej do sedemnástej hodiny trval program, ktorí organizátori pripravili  tak na parkovisku, ako aj na protiľahlej lúke. V stanoch prezentovali svoje zameranie domáce útvary – bezpečnosť práce, ekológovia, obchodníci, výskumníci a vývojári, dcérske spoločnosti i hasiči, ale i celý rad partnerských organizácií. Predovšetkým deti pobavilo množstvo atrakcií, ukážka zásahu policajtov a hasičov, tréning hráčov amerického futbalu...A kopa odvážnych a zvedavých detí prišla na stretnutie s prezidentom firmy, kde mu položili množstvo  otázok.

Bol to skrátka vydarený deň. Uznanie si zaslúži hlavný organizátor, tím útvaru Riaditeľa pre vonkajšie vzťahy U. S. Steel Košice spolu s desiatkami ďalších kolegov z mnohých odborných útvarov  a výrobných závodov spoločnosti, bez ktorých by usporiadať takéto veľké podujatie nebolo možné.

V dnešnom vydaní Ocele východu sa  k tejto skvelej akcii vraciame. Oživiť si ho môžu naši čitatelia v prílohe vo formáte pdf.

FAMILY SAFETY DAY (pdf)

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...