Vyhľadávanie:

Skvelý výkon Adriána Ficíka

Skvelý výkon Adriána Ficíka

V švajčiarskom mestečku Basel sa 20. apríla tohto roku konala medzinárodná súťaž o najtvrdšieho hasiča - Toughest Firefighter Switzerland. Zúčastnili sa na nej hasiči z Nemecka, Francúzka, Švajčiarska, slovenských hasičov reprezentoval Adrián Ficík zo Závodného hasičského útvaru U. S. Steel Košice.

"Všetky disciplíny bolo treba absolvovať v kompletnej hasičskej výstroji a pri použití autonómneho dýchacieho prístroja a ochrannej masky," priblížil základné kritérium súťaže A. Ficík. "Súťaž pozostávala zo štyroch disciplín. Prvá spočívala v rozťahovaní ,,B" hadíc na vzdialenosť 60 metrov a následnom stáčaní dvoch hadíc ,,C", ktoré bolo treba uložiť do úložného boxu. Nebolo dovolené žiadne nadhadzovanie ani prekladanie hadíc. Úlohou druhej disciplíny bolo preniesť k lešeniu dve 20-kilogramové závažia - vaky a následne ich pripnúť na lano. Potom vyjsť po rebríku na úroveň tretieho podlažia, vytiahnuť dané závažie za pomoci lana a jednoduchej kladky a potom závažia zniesť dole po schodoch do cieľa. Treťou disciplínou bol hamerbox - úder kladivom 50 x hore a dole. Nasledovalo plazenie 10-metrovým tunelom a následne ťahanie 50-kilogramovej figuríny na vzdialenosť 40 metrov. Štvrtou disciplínou bolo ťahanie hasičskej striekačky (800 kg) na vzdialenosť 20 metrov, nasledoval výbeh do 10. poschodia, kde sme sa otočili a museli zbehnúť dole a danú hasiacu striekačku tlačiť do cieľa."

Adrián Ficík podal na súťaži vo Švajčiarsku naozaj perfektný výkon. Zabodoval, aj keď, ako priznáva, to bolo veľmi náročné, pretože na súťaži takéhoto druhu sa zúčastnil po prvý raz. Obsadil skvelé druhé miesto.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...