Vyhľadávanie:

Slnko svieti, voda láka...

Slnko svieti, voda láka...

Bezpečnosť naša každodenná

Kúpalisko, more, vodná nádrž, aquaparky, domáce bazény... v teplých letných dňoch sa len ťažko dá odolať príjemnému ochladeniu, relaxu a zábave pri vode. Ak si chcete kúpanie s deťmi užiť bez komplikácií, určite nezanedbajte  tieto rady.

 Pobyt pri vode

Deti sú plné energie a pri vode to platí dvojnásobne. Preto by ste ich mali mať vždy na dosah a nespúšťať z nich oči. Naučte svoje ratolesti základy bezpečnosti pri vode. Upozornite ich na riziká pri behaní po okraji bazénov a nedovoľte im kúpať sa bez dozoru. Naučte ich rešpektovať menej skúsených plavcov a mladšie deti. Aj tá najnevinnejšia hra vo vode sa môže skončiť tragicky. Pokiaľ máte v zá­hrade bazén, zabezpečte ho vhodným oplotením. Deti sú vynaliezavé, preto uprednostnite vyšší plot s hustejšou mriežkou a uzamykateľnou bráničkou. Ak sa práve nenachádzate v blízkosti bazéna, nenechávajte v ňom žiadne hračky a nafukovačky, ktoré by dieťa zbytočne lákali.

 

Ochrana pred slnkom

Zložte sa v tieni pod stromom alebo slnečníkom. Nezabudnite na opaľovací krém. Aj keď použijete vode odolný opaľovací krém, je lepšie deti počas dňa opakovane natierať. Na začiatok je najvhodnejší ochranný faktor 50. Samozrejmosťou sú slnečné okuliare s UV filtrom a pokrývka hlavy.

Kto neskoro chodí sám sebe škodí

Skorý príchod na pláž či kúpalisko sa oplatí. Nebudete musieť súperiť o slnečník či miesto pod stromom, vaše dieťa sa vyblázni a na obed, keď je slnko najsilnejšie, už bude oddychovať na deke pri vás.

 

Voda, voda a zase voda

Dohliadnite na to, aby ste vy aj vaše dieťa mali dostatok tekutín. Odporúčané množstvo je aspoň pol pohára vody každú polhodinu. Ak vaša ratolesť zatúži po mrazenej sladkosti, kúpte jej radšej vodový nanuk. Osvie­ži ju viac ako zmrzlina a neriskujete nakazenie salmonelou.       

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...